fbpx
  • Asosiy
  • Bolalar oshxonada: smetana va rezavor mevali pishiriqlar
Bolalar oshxonada: smetana va rezavor mevali pishiriqlar

Bolalar oshxonada: smetana va rezavor mevali pishiriqlar

Masalliqlar:

  • Kremiga:

Yo’nalishlar

Bizlarning «Bolalar oshxonada» bo’limimizda sizlar bugun smetana va rezavor mevalardan tayyorlanilgan pishiriqlarni qanday tayyorlashni bilib olasiz.

Pishgan mazali savatchalarimizga qarab, bularni bolajonlar tayyorlaganiga ishongimiz kelmaydi.

Tayyorlaniladigan taomga taxminan 18 000 so’m pul sarflaysiz.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

120 gramm shakar
100 gramm un
20 graamm kraxmal
4 ta tuxum
Kremiga:
200 gramm smetana
50 gramm shakar upasi
1 o'ram vanilin
200 gramm har xil rezavor mevalar
bir nechta yalpiz yaproqchalari
20 gramm yumshatilgan sariyog' qoliplarga surtish uchun
uustiga sepish uchun shakar upasi
Qadam 1
Tugallandi

Qolipchalarga sariyog'dan surtib, ustidan ozroq un sepamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Unni elab olamiz.
Tuxum oqini sarig'idan ajratamiz.
Tavsiya: tuxumlar muzdekroq bo'lsa, ularning sarig'ini oqidan ajratish osonroq kechadi.

Qadam 3
Tugallandi

Tuxum sarig'larining ustidan shakarning yarmini solib mikserda yaxshilab ko'pirtirib oling.
3-4 daqiqa mikserda ko'pirtirilgandan so'ng, aralashma deyarli oq rangga kiradi.
So'ng mikser uchligini olib yaxshilab yuving va artib quriting.

Qadam 4
Tugallandi

Alohida idishga tuxum oqlarini solib mikserda 2-3 daqiqa ko'pirtiring, so'ng qolgan shakarni soling.

Qadam 5
Tugallandi

Massa yaltiroq va qattiqroq bo'lgunicha, taxminan 1-2 daqiqa yana ko'pirtiramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Tuxum oqiga ko'pirtirilgan tuxum sarig'larini solib, qoshiq yoki oshxona belkurakchasi yordamida aralashtirib olamiz. (Mikserda emas!)

Qadam 7
Tugallandi

Ustidan kraxmal bilan elangan unni solib, asta-asta aralashtirib olamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Xamirni tayyorlab qo'yilgan qolipchalarga 2/3 qismda solib chiqamiz.

Qadam 9
Tugallandi

200 C darajada qizdirilgan gaz pechida 20 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Qolipchadagi pishiriqlarni 10 daqiqadan so'ng qolipidan ajratamiz va sovutib olamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Biskvitlarni ustini kesib tashlab, ichini qoshiq yordamida o'yib olsk, savatchalar tayyor!

O'rtasidan o'yilgan xamirlarni mayda bo'lakchalarga bo'lamiz.

Qadam 12
Tugallandi

Idishga smetana, shakar upasi va vanilinni solib, ozroq ko'pirtirib olamiz.

Qadam 13
Tugallandi

Kremga o'yilgan biskvit bo'lakchalari va rezavor mevalarning yarmini solib, aralashtirib olamiz.

Qadam 14
Tugallandi

Savatchalarni krem bilan to'ldiramiz.

Pishiriqni 2 soatga sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 15
Tugallandi

So'ng olib, ustini qolgan mevalar va shakar upasi bilan bezatamiz.

Qadam 16
Tugallandi

Endi dasturxonga tortish mumkin. Yoqimli ishtaha!

Azizlar, barcha yangiliklardan birinchi xabardor bo'lishni istasangiz, unda hoziroq sahifamizning o'zbek tilidagi telegram kanaliga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

120 gramm shakar
100 gramm un
20 graamm kraxmal
4 ta tuxum
Kremiga:
200 gramm smetana
50 gramm shakar upasi
1 o'ram vanilin
200 gramm har xil rezavor mevalar
bir nechta yalpiz yaproqchalari
20 gramm yumshatilgan sariyog' qoliplarga surtish uchun
uustiga sepish uchun shakar upasi
oldingi
Gaz pechida pishirilgan qatlama
keyingi
Xachapuri House kafesidan retsept: «Lobio» salati

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.