Mak solib pishirilgan glyutensiz limonli keks
Masalliqlar:
-
250 gramm suli parchalari
-
4 ta tuxum
-
255 gramm asal
-
285 gramm qatiq
-
60 gramm limon sharbati
-
30 gramm mak
-
2 choy qoshiq qirilgan limon po'sti
-
bir chimdim tuz
-
2 ¼ choy qoshiq qabartma
Yo’nalishlar
Bu glyutensiz keks juda mayin va limon ta’miga to’yintirilgan bo’lib, salomatligiga e’tibor beruvchilar uchun ajoyib yegulik bo’la oladi.
Tayyorlaniladigan taom 100 grammining taxminiy ozuqaviy qiymati: 215,8 kKal bo’lib, oqsillar — 7,02 gr, yog’lar — 5,72 gr, uglevodlar — 34,89 gr.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
250 gramm suli parchalari | |
4 ta tuxum | |
255 gramm asal | |
285 gramm qatiq | |
60 gramm limon sharbati | |
30 gramm mak | |
2 choy qoshiq qirilgan limon po'sti | |
bir chimdim tuz | |
2 ¼ choy qoshiq qabartma |
Gaz pechini 170 C darajaga yoqamiz.
Suli parchalarini blender idishiga solib, kukunsimon holatga kirgunicha maydalaymiz.
Tog'orachaga tuxumlarni chaqib solamiz, sanchiq yoki mikser yordamida ko'pirtirib olamiz.
Ustidan qatiqni solib aralashtiramiz.
So'ng limon po'sti va sharbati, asal solib aralashtirib olamiz.
So'ng suli yormasi, tuz va qabartmani solib aralashtirib olamiz.
Qolipga o'simlik yog'i yoki sariyog'dan surtamiz. Bizlar 948 hajmdagi qolipdan foydalandik, u 20 x 10 x 6 sm kattalikda.
Xamirni qolipga quyamiz va 170 C darajada qizdirilgan gaz pechida 40-45 daqiqa pishirib olamiz.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
250 gramm suli parchalari | |
4 ta tuxum | |
255 gramm asal | |
285 gramm qatiq | |
60 gramm limon sharbati | |
30 gramm mak | |
2 choy qoshiq qirilgan limon po'sti | |
bir chimdim tuz | |
2 ¼ choy qoshiq qabartma |