fbpx
Kunjutli pechenye

Kunjutli pechenye

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Bugun bizlar sizning xonadoningizga kunjutli, yupqa va qarsildoq pechenye bilan tashrif buyurdik. 

Unda kalsiyga juda boy bo’lgan kunjut miqdori juda ham ko’pdir.

Maslahat: pishirish jaryonida pechenyelar yoyilib ketadi, shu sabab ham ular orasida yetarlicha ochiq joy qoldirish kerak.

Tayyorlaniladigan shirinlikka taxminan 17 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

160 gramm kunjut
120 gramm shakar
70 gramm un
60 gramm yumshatilgan sariyog'
1 ta tuxum
bir chimdim tuz
1 choy qoshiq qabartma
1 choy qoshiq vanil
Qadam 1
Tugallandi

Un, qabartma va tuzni elab olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Yumshagan sariyog'ga vanilin va shakarni solib, mikserda aralashtirib olamiz. Ustidan tuxumni solib, oqarguniga qadar yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Elab olingan unni aralashma ustidan solib aralashtiramiz va kunjutni ham solamiz. Qoshiq yordamida yaxshilab aralashtirib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Patnisga pwrgament qog'ozdan to'shab, xamirdan bir qoshiqdan solib chiqamiz. Bunda ularning orasida 5 sm dan joy qolishi kerak, chunki pishish jarayonida pechenyelar yoyilib ketadi.

Qadam 5
Tugallandi

Qo'limizni namlab, pechenyelarga shakl beramiz. Xohishga qarab, ustiga yana kunjutdan sepish ham mumkin.

Qadam 6
Tugallandi

Pechenyelarni 180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 7-9 daqiqs davomida pishirib olamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • 20 daqiqa
  • Oddiy
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

160 gramm kunjut
120 gramm shakar
70 gramm un
60 gramm yumshatilgan sariyog'
1 ta tuxum
bir chimdim tuz
1 choy qoshiq qabartma
1 choy qoshiq vanil
oldingi
Go’shtli pirog
keyingi
«Jezerye» turkcha shirinligi

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.