fbpx
“Kit-kat” torti

“Kit-kat” torti

Masalliqlar:

  • Biskvitiga:

  • Shimdirish uchun:

  • Kremiga:

  • Bezatishga:

Yo’nalishlar

“Kit-kat” torti – shirinlikni xush ko’ruvchilar uchun haqiqiy kutilmagan sovg’a bo’lishi aniq! Bunday tortni tayyorlash juda oson bo’lsada, tashqi ko’rinishiga qarab, hech kim bunday deb o’ylamaydi ham.

Bunday mo’jizani tayyorlash uchun sizdan hech qanday tajriba talab etilmaydi, quyidagi videoretseptimizni ko’rishingizning o’zi kifoya.

Aytgancha, bunday shokoladlar bilan nafaqat bu tortni bezatish mumkin, balki, o’zingizning eng sevimli tortingizdan birortasini pishirib, uning ham chetlarini xuddi shunday usulda bezatishingiz mumkin.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Biskvitiga:
4 ta tuxum
150 gramm shakar
165 gramm un
0.5 choy qoshiq vanilin
120 millilitr sut
60 gramm sariyog'
1 choy qoshiq qabartma
bir chimidm tuz
Shimdirish uchun:
50 millilitr shirin qiyom choy, kompot, olma sharbati
Kremiga:
400 gramm tvorogli pishloq
300 gramm 35 %li yog'li qaymoq
200 gramm shakar upasi
150 gramm malina yoki banan, apelsin, kivi
Bezatishga:
10 ta "Kit-kat" shokoladlli plitkasi
ustini bezatish uchun har xil rezavor mevalar yoki yong'oqlar
Qadam 1
Tugllandi

Biskvitini tayyorlaymiz

Gaz pechini 170 C darajaga oldindan yoqib qo'yamiz. Bunda "konveksiya" rejimi kerak bo'lmaydi.

Tortga mo'ljallangan qolipga pergament qog'oz solib chiqamiz. Qog'ozni ustki qismini qolipdan uzunroq qilsak, biskvit yaxshi ko'tariladi. Yoki tortga mo'ljallangan balandroq qolip(kol'co)dan ishlatamiz.

Qadam 2
Tugllandi

Tuxumlarni chaqib solamiz, ustidan bir chimdim tuz sepamiz. Ozroq ko'pirtirib olamiz. So'ng shakar va vanilinni solib, mikserda 5 daqiqa davomida yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Massa bir necha barobarga ko'payib, o'z shaklini saqlab qoladigan bo'lishi kerak.

Qadam 3
Tugllandi

Un bilan qabartmani elab olamiz va ko'pirtirilgan tuxum ustidan uchga bo'lib, solamiz. Har bir solganimizdan so'ng oshxona lopatkasi yordamida ehtiyotkorlik bilan aralashtirib olamiz.

Qadam 4
Tugllandi

Qozonchaga sariyog' va sutni solib, qizdirib olamiz. Qaynatish kerak emas.

Qadam 5
Tugllandi

Sut va sariyog' aralashmasini xamir ustidan quyamiz.

Qadam 6
Tugllandi

Tayyorlab qo'ygan qolipga xamirni quyamiz va 170 C darajada qizigan pechga qo'yib, 35-40 daqiqa davomida pishirb olamiz.

Qadam 7
Tugllandi

Pishgan biskvitni qolipida 15 daqiqa sovutib, so'ng ajratib olamiz , pelyonkaga o'rab, bir kechaga sovutgichga olib qo'yamiz. Shunda biskvitni kesish hech qanday muammo tug'dirmaydi.

Ehtiyojga qarab, biskvitni sovutgichda 5 kungacha saqlash mumkin.

Qadam 8
Tugllandi

Sovigan biskvitni uchga bo'lamiz.

Qadam 9
Tugllandi

Kremini tayyorlab olamiz

Tvorogli pishloq bilan shakar upasini ko'pirtirib olamiz. Ustidan muzdek qaymoqni ham quyib, yana bir necha daqiqa ko'pirtiramiz.

Qadam 10
Tugllandi

Kremni ikkiga bo'lamiz. Ko'proq qismiga malina solib aralashtirib olamiz. Kichikroq qismini esa ustini bezatish uchun olib qo'yamiz.

Qadam 11
Tugllandi

Tortni yig'amiz

Tortga xohishga qarab qiyom, meva sharbatidan quyamiz. Lekin hech narsa surtmasak ham, biskvitimiz yetarli darajada nam bo'lib chiqadi.

Tortning birinchi korjini qo'yib, ustidan malinali kremni yarmini surtamiz. So'ng ikkinchi korjni qo'yib, qolgan malinali kremni hammasini surtamiz. Uchinchi korj bilan yopamiz.

Qadam 12
Tugllandi

Malinasiz bo'lgan kremni olib, tort usti va yonlariga tekis qilib surtib chiqamiz. 10-15 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 13
Tugllandi

So'ng tort chetlarini "Kit-kat" shokoladlari bilan bezatib, shoyi lenta bilan bog'lab qo'yamiz. Kamida 2-3 soat tinishi uchun sovutgichga olib qo'yamiz.

Yoqimli ishtaha!

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Biskvitiga:
4 ta tuxum
150 gramm shakar
165 gramm un
0.5 choy qoshiq vanilin
120 millilitr sut
60 gramm sariyog'
1 choy qoshiq qabartma
bir chimidm tuz
Shimdirish uchun:
50 millilitr shirin qiyom choy, kompot, olma sharbati
Kremiga:
400 gramm tvorogli pishloq
300 gramm 35 %li yog'li qaymoq
200 gramm shakar upasi
150 gramm malina yoki banan, apelsin, kivi
Bezatishga:
10 ta "Kit-kat" shokoladlli plitkasi
ustini bezatish uchun har xil rezavor mevalar yoki yong'oqlar
oldingi
Qaymoq va qo’ziqorinli qaylada pishirilgan pasta
keyingi
Tovuq go’shti va makkajo’xorili salat

Fikringiz