Kichik superqahramon uchun nonushta. Uchta retsept
Masalliqlar:
-
omlet
-
3 ta tuxum
-
200 millilitr sut
-
bir chimdim tuz
-
2 choy qoshiq un
-
qolipni yog'lash uchun yumshatilgan sariyog'
-
Sabzavotli oladyalar
-
150 gramm qovoqcha
-
100 gramm sabzi
-
1 ta tuxum
-
2-3 osh qoshiq un
-
ta'bga ko'ra tuz
-
2 osh qoshiq tabiiy yogurt yoki smetnabezak uchun
-
hoxushga ko'ra istalgan ko'katlarbezak uchun
-
Banan va suli yormasili bo'tqa
-
40 gramm suli yormasi
-
150 millilitr suv
-
150 millilitr sut
-
bir chimdim tuz
-
ta'bga ko'ra shakar
-
1 ta banan
-
1 osh qoshiq quyuq asal
-
20 gramm maydalangan yong'oq
Yo’nalishlar
Har tong onalarning oldida juda muhim topshiriq turadi «Bola nonushtani yeyishini ta’minlash». Axir nonushta – eng asosiy taomlardan biridir.
Agar kichkintoylar ular uchun mehr bilan tayyorlangan nonushtani yeb qo’yishsa nur ustiga a’lo nur bo’lar edi. Ammo hayotda buning aksi. Bolalar foydali bo’tqa, mevalar o’rniga, zararli fast-foodlarni afzal ko’rishadi.
Balki bolalarga odatiy taomlarni iste’mol qilish zerikarli tuyular? Shunday ekan biz sizlarga taomnomaga xilma-xillik kiritishingizni maslahat beramiz.
Bugun sizlarga bolalarga mos keladiga 3 xil nonushtani taqdim etamiz.
Masalliqlar:
omlet |
|
3 ta tuxum | |
200 millilitr sut | |
bir chimdim tuz | |
2 choy qoshiq un | |
qolipni yog'lash uchun yumshatilgan sariyog' | |
Sabzavotli oladyalar |
|
150 gramm qovoqcha | |
100 gramm sabzi | |
1 ta tuxum | |
2-3 osh qoshiq un | |
ta'bga ko'ra tuz | |
2 osh qoshiq tabiiy yogurt yoki smetna | |
hoxushga ko'ra istalgan ko'katlar | |
Banan va suli yormasili bo'tqa |
|
40 gramm suli yormasi | |
150 millilitr suv | |
150 millilitr sut | |
bir chimdim tuz | |
ta'bga ko'ra shakar | |
1 ta banan | |
1 osh qoshiq quyuq asal | |
20 gramm maydalangan yong'oq |
Qadimiy usulda pishirilgan omlet:
Idishga tuxum chaqib, sanchqi yoki venchik yordamida aralashtiramiz.
Alohida idishda un, tuz va ozroq sutni aralashtiramiz. Qumoqlar qolmasligi uchun yaxshilab aralashtiramiz.
Hosil bo'lgan unli aralashmani tuxumga solib, qolgan sutni ham solamiz va aralashtiramiz.
Sabzavotli oladyalar:
Qovoqcha va sabzini qirg'ichdan o'tkazamiz.
Qovoqchani ozroq tuzlab 5-7 daqiqaga qoldiramiz, so'ngra qovoqchadan chiqqan suvdan siqib olamiz.
Sabzi va qovoqchani aralashtirib, tuxum va un qo'shamiz va aralashtiramiz.
Pergament qog'ozi yoki silikonli gilamcha bilan qoplangan gaz pechi patnisiga qoshiqda xamirni quyib chiqamiz. Qo'lda oladya shaklini beramiz.
180 C darajada qizdirilgan gaz pechida har bir tarafini 7-8 daqiqadan pishiramiz.
Smetanani ko'katlar bilan aralashtiramiz va oladya bilan birga dasturxonga tortamiz.
Banan va suli yormasili bo'tqa:
Yormani idishga solib, suv va sut quyamiz. Aralashtirib turgan holda o'rtacha olovda idish ichidagi massani qaynatamiz. Ta'bga ko'ra tuz va shakar solamiz.
O'rtacha olovda yorma yorlig'ida ko'rsatilganiday pishiramiz. Tayyor bo'lgan bo'tqani olovdan olib, qopqog'ini yopamiz va 2-3 daqiqa tindiramiz.
Bananni sanchqi yordamida yaxshilab ezamiz. Bezak uchun bir nechta bo'lakchalar kesib olib qo'ysa ham bo'ladi.
Ezilgan bananlarni issiq bo'tqaga yaxshilab aralashtiramiz.
Homiy Invento bolalar bog'chasi (Invento International School)
Instagram https://www.instagram.com/inventouz/
Sayt http://invento.uz/ru/admission/
reklama huquqi asosida
Masalliqlar:
omlet |
|
3 ta tuxum | |
200 millilitr sut | |
bir chimdim tuz | |
2 choy qoshiq un | |
qolipni yog'lash uchun yumshatilgan sariyog' | |
Sabzavotli oladyalar |
|
150 gramm qovoqcha | |
100 gramm sabzi | |
1 ta tuxum | |
2-3 osh qoshiq un | |
ta'bga ko'ra tuz | |
2 osh qoshiq tabiiy yogurt yoki smetna | |
hoxushga ko'ra istalgan ko'katlar | |
Banan va suli yormasili bo'tqa |
|
40 gramm suli yormasi | |
150 millilitr suv | |
150 millilitr sut | |
bir chimdim tuz | |
ta'bga ko'ra shakar | |
1 ta banan | |
1 osh qoshiq quyuq asal | |
20 gramm maydalangan yong'oq |