fbpx
Kesma-lag’mon

Kesma-lag’mon

Taomlari:

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Barchamiz lag’mon taomi bilan yaxshi tanishmiz, qolaversa ushbu mazali taom tayyorlanishining turli xil usullarini bilamiz. Shunday usullarning biri – bu Kesma-lag’mon.

Ushbu taomning o’zgachaligi xamirini oson tayyorlanishida. Qaylasiga solinadigan sabzavot va ko’katlarni esa o’z hoxushingizga ko’ra almashtirishingiz mumkin.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 65 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
500 gramm un
230 millilitr iliq suv
15 gramm tuz
1 ta tuxum
1 tadan har xil rangli bulg'or qalampiri
400 gramm mol go'shti
250 gramm piyoz
30 millilitr soya qaylasi
8-10 ta pekin karami bargi
250 gramm pomidor
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
seldrey shoxchalari
100 gramm pomidor pastasi
ta'bga ko'ra maydalangan zanjabil
ta'bga ko'ra maydalangan arpabodiyon
ta'bga ko'ra maydalangan badyan
ta'bga ko'ra tuz va murch
Qadam 1
Tugallandi

Tuzli suv, tuxum va un solib, xamir qoramiz va paketga solib, 15-20 daqiqaga tindirib qo'yamiz. Va har 5-6 daqiqada mushtlab turamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Go'shtni yupqa bo'laklarga bo'lib, soya qaylasi bilan 15 daqiqaga marinadlab qo'yamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Barcha sabzavotlarni to'rtburchak shaklida to'g'raymiz, sarimsoqpiyozni maydalaymiz, seldrey shoxchalarini qattiq joyini kesib olamiz, barglarini esa bezak uchun olib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Katta idishga o'simlik yog'ini quyib, qizdiramiz. Go'shtdan ortiqcha soyani to'kib tashlab, idishga qovurishga qo'yamiz. 5 daqiqa qovurib, so'ngra 100 ml sovuq suv solamiz. So'ngra o'rtacha olovda barcha suv bug'langunicha pishiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Piyoz, barcha ziravorlar va pomidor pastasini solamiz. 5 daqiqa qovuramiz. So'ngra pekin karamini solib, 7 daqiqadan so'ng bulg'or qalampirini solamiz. Yana ziravorlar solib, orqasidan pomidor, sarimsoqpiyoz va seldrey solamiz. Suv solib (2 litr) tayyor bo'lgunicha pishiramiz (taxminan 25-30 daqiqa).

Qadam 6
Tugallandi

Xamirni 2-3 mm qalinlikda yoyib, katta chiziqlarga kesib olamiz va ushbu chiziqlardan lag'monlarni kesib olamiz. Sho'r suvda 2-3 daqiqa pishiramiz. Ko'katlar bilan bezatib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!

  • 1-1,5 soat
  • Portsiya 5
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
500 gramm un
230 millilitr iliq suv
15 gramm tuz
1 ta tuxum
1 tadan har xil rangli bulg'or qalampiri
400 gramm mol go'shti
250 gramm piyoz
30 millilitr soya qaylasi
8-10 ta pekin karami bargi
250 gramm pomidor
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
seldrey shoxchalari
100 gramm pomidor pastasi
ta'bga ko'ra maydalangan zanjabil
ta'bga ko'ra maydalangan arpabodiyon
ta'bga ko'ra maydalangan badyan
ta'bga ko'ra tuz va murch
oldingi
Videoretsept: Shokolad va bananli maffinlar
keyingi
Quritilgan mevalar va olma bilan pishirilgan guruchli bo’tqa

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.