Kefirda qorilgan xamirdan tovuqli pirojkalar
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
400 gramm un
-
11 gramm quruq xamirturush
-
yarim choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq shakar
-
200 millilitr kefir
-
100 millilitr o'simlik yog'i
-
Asosiga:
-
100 gramm piyoz
-
500 gramm tovuq go'shti (lahm)
-
70 gramm qattiq pishloq
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
ustiga surtish uchun sut va tuxum sarig'i
Yo’nalishlar
Kefirda qoriladigan xamir juda yumshoq va yaxshigina shishib pishadi. Asos sifatida esa xohlagan masalliqlardan solishingiz mumkin.
Bugun esa bizlar unga tovuq va pishloq solib pishirishga qaror qildik.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
400 gramm un | |
11 gramm quruq xamirturush | |
yarim choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq shakar | |
200 millilitr kefir | |
100 millilitr o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
100 gramm piyoz | |
500 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
70 gramm qattiq pishloq | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ustiga surtish uchun sut va tuxum sarig'i |
Chuqurroq idishga un, xamirturush, shakar va tuzni solamiz. Kefirni 35-38 darajada qizdirib olamiz (mikroto'lqinli pechda bir necha soniya).
O'simlik yog'i va kefirni ham unning ustidan quyamiz.
Qo'lda yumshoqqina xamir qorib olamiz, ustini sochiq bilan yopib, yarim soatga iliq joyga olib qo'yamiz.
Xamir oshgunga qadar, asosini tayyorlab olamiz. Buning uchun piyozni mayin to'g'rab, tovaga solamiz va yumshaguniga qadar qovuramiz.
Tovuq go'shtini go'shtqiymalagichdan chiqarib olamiz, piyoz ustidan solamiz. Tuz va murch sepib, aralashtirib olamiz.
2-3 daqiqa go'sht oqarguniga qadar qovurib olamiz va gazdan olamiz.
Pishloqni qirg'ichdan chiqaramiz va sovigan qiyma ustidan solamiz.
Xamir 2-2.5 martaga oshadi. Uni qayta mushtlash kerak emas.
Xamirni 12 ta bo'lakchalarga bo'lamiz va har birini 0.5 sm qalinlikdagi, aylana shaklda yoyib chiqamiz.
1 osh qoshiqdan qiymali aralashmadan solib, ikkita tomonini bir-biriga yopishtiramiz.
Chokli tomonini pastga qilib, pergament qog'oz to'shalgan patnisga terib chiqamiz.
Pirojkalarni ustiga tuxum sarig'i va ozroq sut aralashmasidan surtamiz va 180 C darajada qizdirilgan pechda 20 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
400 gramm un | |
11 gramm quruq xamirturush | |
yarim choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq shakar | |
200 millilitr kefir | |
100 millilitr o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
100 gramm piyoz | |
500 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
70 gramm qattiq pishloq | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ustiga surtish uchun sut va tuxum sarig'i |