Kefirda qilingan go’shtli pirojkalar (kibinay)
Masalliqlar:
-
Xamiri:
-
460-480 gramm un
-
250 millilitr kefir
-
1 choy qoshiq tuz
-
120 gramm margarin yoki sariyog'
-
1 ta tuxum
-
Asosiga:
-
350 gramm mol go'shtidan qiyma
-
2 ta piyoz
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
100 millilitr suv
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
Yo’nalishlar
Agarda bo’sh vaqtingiz juda kam bo’lsa-yu, ammo to’yimli va shu bilan birga mazali yegulik tayyorlashni istasangiz, unda mana bunday pishiriqlardan tayyorlab ko’ring.
Oddiy masalliqlardan tayyorlanilishiga qaramay, uning xamiri juda mayin bo’lin chiqadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 31 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiri: |
|
460-480 gramm un | |
250 millilitr kefir | |
1 choy qoshiq tuz | |
120 gramm margarin yoki sariyog' | |
1 ta tuxum | |
Asosiga: |
|
350 gramm mol go'shtidan qiyma | |
2 ta piyoz | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
100 millilitr suv | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i |
Xamirini tayyorlab olamiz:
Kattaroq tog'orachaga unni elab solamiz, tuz sepamiz va sariyog'ni ham qirg'ichdan chiqarib solamiz. Qo'lda yaxshilab aralashtiramiz.
Tuxum va kefirni solib, xamir qorib olamiz.
Xamirni stol ustida taxminan ikki daqiqa mushtlab olamiz.
So'ng yelim xaltaga solib, 20-30 daqiqa sovutgichga olib qo'yamiz.
Asosiga:
Piyozni mayda to'g'rab, qiyma ustidan solamiz. Tuz va murch sepib, o'simlik yog'i va suv quyamiz. Aralashtirib olamiz. Qiyma sersuv bo'lishi shart.
Tingan xamirni 16-18 ta teng bo'lakka bo'lamiz.
Har bir xamir bo'lagini 3 mm qalinlikda, aylana shaklda yoyib olamiz.
Xamir bo'laklariga 1,5 osh qoshiqdan qiyma solib chiqamiz va xohishga qarab tugamiz.
Pirojkalar ustiga tuxum sarig'i surtib, 180 C darajada qizigan pechda 40-45 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiri: |
|
460-480 gramm un | |
250 millilitr kefir | |
1 choy qoshiq tuz | |
120 gramm margarin yoki sariyog' | |
1 ta tuxum | |
Asosiga: |
|
350 gramm mol go'shtidan qiyma | |
2 ta piyoz | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
100 millilitr suv | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i |