Kefir solib pishirilgan mazali pechenyelar

Kefir solib pishirilgan mazali pechenyelar

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

To’satdan mehmonlar kelib qolishdi, ammo sovutgichda kefirdan boshqa hech narsa topilmayaptimi? Hechqisi yo’q, bunday vaziyatlarda kefirda pishiriladigan pechenyelardan tayyorlang.

Pechenye mayin ta’mda, xuddi «qumli» xamirlarga o’xshab pishadi. Xohishga qarab, ustidan har xil yong’oqlar sepish mumkin.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 17 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

250 millilitr kefir
200 gramm shakar
150 gramm sariyog'
1 choy qoshiq iste'mol sodasi
500-550 gramm un
5-7 dona yong'oq
ustiga sepish uchun shakar
Qadam 1
Tugllandi

Barcha kerakli masalliqlarni tayyorlab olamiz. Yong'oq o'rniga siz bodom yoki yeryong'oqdan ham foydalanishingiz mumkin.

Qadam 2
Tugllandi

Sariyog'ni suv bug'iga qo'yib eritib olamiz.

Qadam 3
Tugllandi

Yong'oqlarni tozalab, maydalab olamiz.

Qadam 4
Tugllandi

Xona haroratidagi kefirga shakar solib aralashtirib olamiz. Kefir sovuq haroratda bo'lmasligi juda muhim.

Qadam 5
Tugllandi

Ustidan eritilgan sariyog', un bilan aralashtirilgan iste'mol sodasini solamiz. Avval qoshiqda aralashtirib olamiz, so'ng stol ustiga olib, qo'lda mushtlaymiz. Xamir o'rtacha yumshoqlikda bo'lishi lozim.

Qadam 6
Tugllandi

Stolga un sepib, xamirni 1 sm qalinlikda yoyib olamiz.

Qadam 7
Tugllandi

Ustidan maydalangan yong'oq va shakar sepib chiqamiz. Ular yaxshiroq yopishishi uchun esa o'qlov bilan bir marta yurguzib chiqamiz.

Qadam 8
Tugllandi

Stakan yoki qolipchalar yordamida xamirdan har xil shaklchalar kesib chiqamiz.

Qadam 9
Tugllandi

Pergament qog'oz ustidan pechenyelarni terib chiqamiz. 180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 15-20 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

250 millilitr kefir
200 gramm shakar
150 gramm sariyog'
1 choy qoshiq iste'mol sodasi
500-550 gramm un
5-7 dona yong'oq
ustiga sepish uchun shakar
oldingi
Original ko’rinishdagi sosiskali bulochkalar
keyingi
Videoretsept: Bayramona tovuqli rulet

Fikringiz