Hyatt Regency mehmonxonasining retseptlari: «Toshkent» salati
Masalliqlar:
-
1 ta oddiy turp yoki Daykon
-
100 gramm qaynatilgan mol go'shti
-
1 ta kartoshkao'rtacha kattalikdagi
-
1 juft qovurilgan piyoz halqasibezatish uchun
-
1 ta qaynatilgan tuxum
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Eng taniqli o’zbekcha salat – “Toshkent” salatining tayyorlash usulini aytib o’tamiz. “Xiva” restoranining bosh oshpazi o’zining bu retseptini biz bilan o’rtoqlashdi.
Odatiy masalliqlarga qarsildoq qo’shimcha – somoncha shaklda to’g’ralgan kartoshka – bu salatni yanada antiqa qiladi.
Bu barcha ovqatlar bilan mos tushishiga o’z tajribangizda amin bo’lasiz.
Masalliqlar:
1 ta oddiy turp yoki Daykon | |
100 gramm qaynatilgan mol go'shti | |
1 ta kartoshka | |
1 juft qovurilgan piyoz halqasi | |
1 ta qaynatilgan tuxum | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i |
Pay kartoshka tayyorlang. Buning uchun kartoshkani tozalang, uzun somoncha shaklida to’g’rang. Ammo koreyscha sabzi tayyorlashga mo’ljallangan qirg’ichdan foydalanilsa qulayroq.
Kartoshkali somonchalarni yuvib, qog’oz sochiqqa yoyib qo’ying.
Qurigan kartoshkani ko’p miqdordagi kungaboqar yog’ida qizarguncha qovurib oling.
Chovli yordamida tayyor kartoshkani suzib oling va ortiqcha yog’dan xalos bo’lish uchun qog’oz sochiqqa yoying.
Sholg’om va mol go’shtini ham yupqa somoncha shaklida to’g’rang.
Sholg’om, qaynatilgan mol go’shti va qovurilgan kartoshkani katta idishga solib aralashtiring.
Tuz va murch seping.
O’simlik moyi soling, aralashtiring va likopchalarga soling.
Qovurilgan piyoz halqalari va qaynatilgan tuxum bilan bezating.
Yoqimli ishtaha!
Masalliqlar:
1 ta oddiy turp yoki Daykon | |
100 gramm qaynatilgan mol go'shti | |
1 ta kartoshka | |
1 juft qovurilgan piyoz halqasi | |
1 ta qaynatilgan tuxum | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i |