Go’shtli sousli kartoshkali klyotskalar
Masalliqlar:
-
600 gramm kartoshkali pyure
-
80 gramm makkajo'xori kraxmali
-
1 ta tuxum sarig'i
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
-
Go'shtli qayla uchun
-
100 gramm piyoz
-
100 gramm qizil sabzi
-
400 gramm mol go'shtidan qiyma
-
2 osh qoshiq tomat pastasi
-
250 millilitr suv
-
0,5 choy qoshiq shakar
-
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Bu Italiya taomi bo’lmish mazzali klyotskalar issiq taom oldiga garnir sifatida to’g’ri keladi, ammo alohida taom sifatida ham juda yaxshi, ayniqsa quyuq go’shtli qayla bilan.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 40 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
600 gramm kartoshkali pyure | |
80 gramm makkajo'xori kraxmali | |
1 ta tuxum sarig'i | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
Go'shtli qayla uchun |
|
100 gramm piyoz | |
100 gramm qizil sabzi | |
400 gramm mol go'shtidan qiyma | |
2 osh qoshiq tomat pastasi | |
250 millilitr suv | |
0,5 choy qoshiq shakar | |
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |
Piyoz, sarimsoqpiyoz va sabzini mayda to’g’raymiz.
Tovani gazga qo’yamiz, o’simlik yog’i quyib qizdiramiz.
Qiyma qo’shib, 2-3 daqiqa davomida qovuramiz. Piyoz, sabzi, sarimsoqpiyoz. tomat. shakar, tuz va murch qo’shib, biroz qovuramiz.
Suv quyib, qaynagandan so’ng, olovni pastlatib, qayla quyuqlashguncha dimlaymiz.
Kartoshka pyuresiga tuxum sarig’i, kraxmal, tuz va murch qo’shub, aralashtiramiz.
Maslahat: kartoshkani qaynatib, suyuqligini to’kib keyin pyure holatiga keltiring.
20-25 grammlik dumaliqchalarga ajratib, biroz panjada o’rtasini ezamiz.
Kastrulga suv quyib, tuz qo’shamiz va qaynatamiz.
Kartoshkadan klyotskalarni qaynagan suvga solib, 1-3 daqiqa davomida qaynatamiz.
Klyotskalar tepaga chiqishi bilan ularni kastryuladan chiqarish kerak.
Masalliqlar:
600 gramm kartoshkali pyure | |
80 gramm makkajo'xori kraxmali | |
1 ta tuxum sarig'i | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
Go'shtli qayla uchun |
|
100 gramm piyoz | |
100 gramm qizil sabzi | |
400 gramm mol go'shtidan qiyma | |
2 osh qoshiq tomat pastasi | |
250 millilitr suv | |
0,5 choy qoshiq shakar | |
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |