Go’shtli pirog
Masalliqlar:
-
Asosiga:
-
400 gramm mol go'shtidan qiyma
-
2 ta katta-katta piyoz
-
yarim bog' xohlagan ko'katlar
-
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
4 osh qoshiq sut yoki qaymoq
-
Asosiga:
-
320-350 gramm un
-
250 millilitr kefir
-
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
0,5 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq qabartma
-
1 dona tuxum
-
ustiga sepish uchun sedana
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
Yo’nalishlar
Go’shtli pirog ko’pchilikning eng sevimli pishiriqlaridan biri ekanligi hech kimga sir emas. Bugun bizlar uning xamiriga kefir solib tayyorladik.
Bu pirogga shakl berish usuli kavkazcha piroglarni eslatadi, ammo unga xamirturush solinmaydi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 25 000 so’m sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Asosiga: |
|
400 gramm mol go'shtidan qiyma | |
2 ta katta-katta piyoz | |
yarim bog' xohlagan ko'katlar | |
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
4 osh qoshiq sut yoki qaymoq | |
Asosiga: |
|
320-350 gramm un | |
250 millilitr kefir | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qabartma | |
1 dona tuxum | |
ustiga sepish uchun sedana | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i |
Tuxum bilan tuzni sanchiqda sal ko'pirtiramiz. Ustidan o'simlik yog'i, kefir, iste'mol sodasini solib aralashtiramiz.
Ustidan unni elab solamiz va qo'lga yopishmaydigan yumshoqqina xamir qoramiz.
Xamirni stol ustiga qo'yib yaxshilab mushtlaymiz va 20 daqiqaga tindirib qo'yamiz.
Qiymaga to'g'ralgan piyoz, sarimsoqpiyoz, ko'katlar va ziravorlarni solamiz.
Xamirni qalinligi 8 mm bo'lgunga qadar yoyamiz va o'rtasiga qiymali aralashmani hammasini solamiz. Xamir chetlarini pirogning o'rtasiga qilib birlashtiramiz, ya'ni hammasini bitta bitta joyga yopishtiramiz. Ag'darib, aylanasi 30 sm bo'lgunga qadar yoyamiz.
Pergament qog'oz ustiga qo'yib, patnisga olamiz. Sanchiq bilan bir nechta joyini teshamiz. Ustiga tuxum sarig'idan surtamiz va sedanadan sepamiz.
Masalliqlar:
Asosiga: |
|
400 gramm mol go'shtidan qiyma | |
2 ta katta-katta piyoz | |
yarim bog' xohlagan ko'katlar | |
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
4 osh qoshiq sut yoki qaymoq | |
Asosiga: |
|
320-350 gramm un | |
250 millilitr kefir | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
0,5 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qabartma | |
1 dona tuxum | |
ustiga sepish uchun sedana | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i |
3 Sharhlar Hide Comments
Rahmat retsept uchun, Qaymoq /sut ishlatilmadiku
Shu go’shtli pirogning videosi bo’lsa yaxshi bo’lardi. Chunki oxirgi jumlalar tushunarli bo’lmabdi.
Assalomu alaykum, kechirasiz qaysi joyi tushunarsiz bo’ldi sizga?