Feta pishlog’i bilan tayyorlangan ratatuy
Masalliqlar:
-
1 dona qovoqcha
-
1 dona baqlajon
-
1 bosh piyoz
-
1 dona qizil bulg'or qalampiri
-
150 gramm feta pishlog'i
-
3 shoxcha timyan
-
3 shoxcha rozmarin
-
yarimta limon sharbati
-
2 osh qoshiq oq vino sirkasi
-
5 osh qoshiq zaytun moyi
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Ratatuy — rang-barang sabzavotlardan tayyorlaniladigan mazali taomdir. Faqatgina sabzavotlardan tashkil topganligiga qaramasdan bu yegulik juda to’yimli bo’lib pishadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 37 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
1 dona qovoqcha | |
1 dona baqlajon | |
1 bosh piyoz | |
1 dona qizil bulg'or qalampiri | |
150 gramm feta pishlog'i | |
3 shoxcha timyan | |
3 shoxcha rozmarin | |
yarimta limon sharbati | |
2 osh qoshiq oq vino sirkasi | |
5 osh qoshiq zaytun moyi | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Gaz pechini 200 C darajaga yoqib qo'yamiz.
Piyoz va sarimsoq piyozni mayda qilib to'g'rab olamiz. Bulg'or qalampiri, baqlajon va qovoqchani o'rtacha kattalikda to'g'rab olamiz.
Hammasini pishiradigan issiqqa chidamli qolipga solamiz.
Aralashmasini tayyorlab olamiz. Buning uchun limon sharbati, oq vino sirkasi va zaytun yog'ini aralashtirib olamiz. Ustidan timyan va rozmarin shoxchalarini solamiz. Qolipdagi sabzavotlar ustidan quyib, tuz va murch sepamiz.
Pomidorni po'stini archib tashlab, o'zini blenderda ezib maydalaymiz. Tuz va murch sepib, qolipga quyamiz.
Pechga qo'yib, 30 daqiqa davomida pishirib olamiz. So'ng pechdan olib, ustidan feta pishlog'ini qo'yib chiqamiz va yana 30 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Sabzavotli ratatuyni iloji bo'lsa qovurilgan non yoki pechda pishirilgan kartoshka bilan birga tortilsa, maqsadga muvofiq bo'ladi.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1 dona qovoqcha | |
1 dona baqlajon | |
1 bosh piyoz | |
1 dona qizil bulg'or qalampiri | |
150 gramm feta pishlog'i | |
3 shoxcha timyan | |
3 shoxcha rozmarin | |
yarimta limon sharbati | |
2 osh qoshiq oq vino sirkasi | |
5 osh qoshiq zaytun moyi | |
ta'bga qarab tuz va murch |