fbpx
  • Asosiy
  • Lanchboks uchun g’oya: pishloq va tovuq solingan rogaliklar
Lanchboks uchun g’oya: pishloq va tovuq solingan rogaliklar

Lanchboks uchun g’oya: pishloq va tovuq solingan rogaliklar

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Asosiga:

Yo’nalishlar

Har doim o’quv yilining boshida ota-onalar bolalarining maktabda yeyiladigan taomidan ko’ngli to’lmay, uni uydan olib borishlariga ko’proq harakat qiladilar.

Ammo har kuni bolalarga nimalar tayyorlab berishni bilmaydilar. Bolalarga har doim mazali yeguliklardan berishga harakat qiling, chunki faqatgina ishtaha bilan yeyilgan taomgina yaxshi hazm bo’ladi va foyda keltiradi.

Maktabda bo’lgan vaqt mobaynida to’q bo’lib yurishda tvorogli rogaliklar va «Rastishka» yogurti yordam beradi. Bunday o’ramli yogurtlar juda qulay bo’lib oqib ketmaydi, mazaligi sabab esa o’zini hech ham kuttirmay, bolalar tomonidan bir pastda ichib qo’yiladi.

Lanchboksga solish mumkin bo’lgan yeguliklar

– tovuq va pishloqli rogaliklar
– qizil sabzi bo’lakchalari
– bulg’or qalampiri bo’lakchalari
– uzum
– olma

Maslahat: o’qishga borishdan avval bolalar albatta issiqina nonushtadan yeb, keyin ketishlari kerak.

Masalliqlar:

Xamiriga:
300 gramm un
1,5 choy qoshiq qabartma
200 gramm 5-9 % li tvorog
1 dona tuxum
50 millilitr o'simlik yog'i
1 osh qoshiq shakar
yarim choy qoshiq tuz
Asosiga:
200 gramm qaynatilgan tovuq go'shti
80 gramm qattiq pishloq
75 gramm tvorogli pishloq
ta'bga qarab tuz va murch
ta'bga qarab ko'katlar
ustiga sepish uchun kunjut
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
Qadam 1
Tugallandi

Idishga un va qabartmani elab solamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Alohida idishga tuxum, o'simlik yog'i, tvorog, shakar va tuzni solamiz. Yaxshilab aralashtiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Suyuq aralshmani un ustidan solib, o'rtacha yumshoqlikdagi qo'lga yopishmaydigan xamir qoramiz. Xamirni uzoq vaqt aralashtirmang, bunda uning yopishqoq chiqishiga sababchi bo'lasiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni oziq-ovqat pelyonkasiga o'rab, 20-30 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Qaynatilgan tovuq go'shtini mayda to'g'rab olamiz, pishloqni qirg'ichdan chiqaramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Asosiga solinadigan barcha masalliqlarni birlashtirmiz.

Qadam 7
Tugallandi

Xamirni teng ikkiga bo'lamiz. Har bir xamirni 3-5 mm qalinlikda, aylana shaklda yoyib olamiz. Xamirni 8 ta bo'lakka bo'lamiz va har bir bo'lakning qalin tomoniga 1 choy qoshiqdan asos solamiz va o'rab chiqamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Pergament qog'oz to'shalgan patnisga rogaliklarni terib, ustiga tuxum sarig'idan surtamiz va kunjutdan sepamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Oldindan 180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 20-25 daqiqa davomida pishirib olamiz. Yoqimli ishtaha!

Reklama huquqi asosida.

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamiriga:
300 gramm un
1,5 choy qoshiq qabartma
200 gramm 5-9 % li tvorog
1 dona tuxum
50 millilitr o'simlik yog'i
1 osh qoshiq shakar
yarim choy qoshiq tuz
Asosiga:
200 gramm qaynatilgan tovuq go'shti
80 gramm qattiq pishloq
75 gramm tvorogli pishloq
ta'bga qarab tuz va murch
ta'bga qarab ko'katlar
ustiga sepish uchun kunjut
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
oldingi
«Custard tart» portugalcha deserti
keyingi
Lanchboks uchun g’oya: Dudlangan mol go’shti va pishloqli maffinlar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.