fbpx
Batafsil fotoretsept: olxo’ri qo’shilgan bodomli pirog

Batafsil fotoretsept: olxo’ri qo’shilgan bodomli pirog

Masalliqlar:

  • Qolipga surtish uchun

Yo’nalishlar

Og’izda eriydigan bodomli xamir va ko’pgina xushbo’y olxo’ri – mukammal uyg’unlik. Bu pishiriq juda tez va oson tayyorlanadi, ta’mi esa takrorlanmas – bodom uni xamirni mayin qiladi, olxo’ri esa nordonlik qo’shadi. 

Tayyor taomning taxminiy narxi – 35 000 so’m. 

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
2 ta tuxum
150 gramm bodom ekstrakti
160 millilitr o'simlik yog'i
200 millilitr smetana
0,5 choy qoshiq bodom ekstrakti
140 gramm un
90 gramm bodom uni
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
0,5 choy qoshiq tuz
200 gramm olxo'ri
1 osh qoshiq jigarrang shakar
Qolipga surtish uchun
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
Qadam 1
Tugallandi

Barcha masalliqlarni tayyorlaymiz.

Qadam 2
Tugallandi

22 sm diametrlik qolipga pergament qog’ozi solib, 1 osh qoshiq o’simlik yog’ini surtib chiqamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Tuxumni shakar bilan oqartirib ko’pirtiramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Bodom ekstrakti, o’simlik yog’i va smetana qo’shib aralashtiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Un, bodom uni, qabartma va tuz qo’shamiz va yana aralashtiramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Olxo’rini danaklardan tozalab, dumaloq shaklda kesamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Xamirni qolipga solamiz va ustiga olxo’rini, kesilgan tomonini tepaga qaratib, terib chiqamiz.

Qadam 8
Tugallandi

180C darajagacha qizdirilgan pechda 45 daqiqa davomida pishiramiz. Tayyorligini taxta cho’p yordamizda tekshiramiz.
Tayyor pirogni sovutib, bo’laklarga kesamiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 1 soat
  • Portsiya 8
  • O’rtacha
  • 180C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
2 ta tuxum
150 gramm bodom ekstrakti
160 millilitr o'simlik yog'i
200 millilitr smetana
0,5 choy qoshiq bodom ekstrakti
140 gramm un
90 gramm bodom uni
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
0,5 choy qoshiq tuz
200 gramm olxo'ri
1 osh qoshiq jigarrang shakar
Qolipga surtish uchun
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
oldingi
Videoretsept: tovuq va sabzavotli vok lapshasi
keyingi
Lavash ichidagi mini burger

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.