fbpx
Mampar

Mampar

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Bulyoniga:

Yo’nalishlar

Mampar — mazali va juda to’yimli suyuq taomlardan biri bo’lib, tayyorlash jarayoni ham umuman qiyinchilik tug’dirmaydi.

Bizning usulda tayyorlanilgan mampardan tayyorlab ko’ring va oila a’zolaringizni tansiq ovqat bilan xushnud qiling.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 40 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Xamiriga:
200 gramm un
1 dona tuxum
50 millilitr suv
0.5 choy qoshiq tuz
Bulyoniga:
350-400 gramm mol go'shti
200 gramm piyoz
5-6 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
200 gramm qizil sabzi
200 gramm pomidor
300 gramm qizil bulg'or qalampiri
1 bog' kashnich
1 osh qoshiq pomidor pastasi
1 osh qoshiq soya qaylasi
ta'bga qarab tuz
ta'bga qarab achchiq qalampir
qovurish uchun o'simlik yog'i
2 litr suv
Qadam 1
Tugallandi

Xamiriga:

Tog'orachaga suvni quyamiz. Ustidan tuxumni chaqib solamiz va tuz sepamiz. Sanchiqda ko'pirtirib olamiz. Unni elab solamiz va qattiqroq xamir qorib olamiz. Xamirni 10 daqiqaga tindirib qo'yamiz.

Qadam 2
Tugallandi

So'ng xamirni olib, 3 mm yupqalikka kirgunicha yoyib olamiz. Xamirdan 1 sm qalinlikdagi uzun-uzun lentalar kesib chiqamiz. So'ng hammasidan 1x1 sm kattalikdagi to'rtburchaklar kesib chiqamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Bulyonini pishiramiz:

Go'sht, piyoz, bulg'or qalampiri, sabzi va pomidor(po'stidan tozalangan)ni mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz.

Qadam 4
Tugallandi

Qozonga yog'ni quyamiz. Go'shtni solib, qizartirib qovurib olamiz. So'ng piyozni solib, birgalikda yaxshilab qovuramiz.

Qadam 5
Tugallandi

So'ng ustidan sabzi, bulg'or qalampiri va pomidorni solamiz. Birgalikda 5 daqiqa qovurgandan keyin ustidan pomidor pastasi, soya qaylasi, to'g'ralgan kashnich, sarimsoq piyoz va achchiq qalampirni solamiz. 5 daqiqacha qovuramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Suvni quyib, qaynash darajasiga keltiramiz. Past olovda 1 soat davomida pishiramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Pishishiga 10 daqiqa qolganda esa tayyorlab qo'ygan xamirimizni solamiz.

Pishgan mamparnni 10 daqiqa tindirib, so'ng esa dasturxonga tortamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamiriga:
200 gramm un
1 dona tuxum
50 millilitr suv
0.5 choy qoshiq tuz
Bulyoniga:
350-400 gramm mol go'shti
200 gramm piyoz
5-6 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
200 gramm qizil sabzi
200 gramm pomidor
300 gramm qizil bulg'or qalampiri
1 bog' kashnich
1 osh qoshiq pomidor pastasi
1 osh qoshiq soya qaylasi
ta'bga qarab tuz
ta'bga qarab achchiq qalampir
qovurish uchun o'simlik yog'i
2 litr suv
oldingi
Sabzili keks
keyingi
Kokosli parhezbop pechenyelar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.