Oshirmali xamirdan pishirilgan pirojkalar
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
600 gramm un
-
350 millilitr suv
-
7 gramm quruq xamirturush
-
30 gramm shakar
-
2 ta tuxum
-
1 choy qoshiq tuz
-
70 gramm sariyog'
-
Asosiga:
-
6 ta qaynatilgan tuxum
-
1 ta piyoz
-
1 bog' ko'k piyoz
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
1 osh qoshiq eritilgan sariyog'
-
2 osh qoshiq o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Mazali va to’yimli, gaz pechida qizarib pishgan pirojkalar bizga bolaligimizni eslatishi aniq. Bunday mazali yegulik tayyorlab yaqinlaringizni xursand qiling.
Bunday pishiriqlar uchun asoslarni turlicha, xohishingizga qarab tayyorlashingiz mumkin. Biz asos sifatida tuxum va ko’k piyozdan foydalandik. Siz esa ta’bingizga qarab ish tuting.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
600 gramm un | |
350 millilitr suv | |
7 gramm quruq xamirturush | |
30 gramm shakar | |
2 ta tuxum | |
1 choy qoshiq tuz | |
70 gramm sariyog' | |
Asosiga: |
|
6 ta qaynatilgan tuxum | |
1 ta piyoz | |
1 bog' ko'k piyoz | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
1 osh qoshiq eritilgan sariyog' | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i |
Kichikroq idishga iliq suv, shakar va xamirturushni solib aralashtiramiz.
Ustini sochiq bilan yopamiz va 15 daqiqaga iliq joyga qo'yamiz.
Unga tuzni solib aralashtiramiz va ustidan xamirturush solingan suvni solamiz.
Tuxumni solib yaxshilab aralashtiramiz.
Silliq holga kirgandan so'ng yumshagan sariyog'ni ham solib aralashtiramiz.
10 daqiqa davomida yaxshilab aralashtirib xamir qoramiz.
Ustini avval yelim qog'ozda, so'ng sochiq bilan yopamiz.
Xamir ko'tarulginucha uning asosini tayyorlab olamiz.
Sariyog' va o'simlik yog'ida piyozni yaxshilab qovurib olamiz.
Ko'k piyozni yuvib mayda to'g'rab chiqamiz.
Qaynatilgan tuxumlarni ham tozalab, to'rtburchak shaklda to'g'rab chiqamiz.
Tuxum, ko'k piyoz va qovurilgan piyoz hammasini bitta idishga solamiz.
Tuz va murchini rostlab aralashtiramiz.
Bu vaqt mobaynida xamir ikki hissaga ko'tarilgan bo'lishi kerak.
Ko'tarilgan xamirni qo'lda mushtlab olamiz va ustini yopamiz.
Qayta ko'tarilib chiqqan xamirni olamiz va teng taqsimlarda kesib chiqamiz.
Hozirgi xamirimizdan taxminan 22-22 dona chiqadi.
Xamirlarni xuddi kulchalardek yoyib chiqamiz.
Xamirning o'rtasiga 1 osh qoshiqdan asos solamiz.
Chetlarini birlashtirib, shakl berib chiqamiz.
Pirojkilar chokini pastga qilib gaz pechi patnisiga terib chiqamiz.
Hammasini terib chiqqandan so'ng ustini yelim qog'ozda yopib, 30 daqiqaga chetoqqa olib qo'yamiz.
So'ng ularni ustiga tuxum surtamiz va 200 C da tayyor bo'lgunicha pishirib olamiz.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
600 gramm un | |
350 millilitr suv | |
7 gramm quruq xamirturush | |
30 gramm shakar | |
2 ta tuxum | |
1 choy qoshiq tuz | |
70 gramm sariyog' | |
Asosiga: |
|
6 ta qaynatilgan tuxum | |
1 ta piyoz | |
1 bog' ko'k piyoz | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
1 osh qoshiq eritilgan sariyog' | |
2 osh qoshiq o'simlik yog'i |