fbpx
  • Asosiy
  • Pishiriqlar
  • Batafsil fotoretsept: Tovuq va pishloqdan tayyorlanilgan turkcha somsa
Batafsil fotoretsept: Tovuq va pishloqdan tayyorlanilgan turkcha somsa

Batafsil fotoretsept: Tovuq va pishloqdan tayyorlanilgan turkcha somsa

Taomlari:

    Masalliqlar:

    • Xamiriga:

    • Asosiga:

    Yo’nalishlar

    Bunday somsa smetanaga qorilgan xamirdan tayyorlanib, asos sifatida tovuq va pishloq bo’lakchalari qo’shiladi. Pishgan somsalar esa og’zingizda erib ketadi!

    Bu somsa uchun xamir juda oson tayyorlaniladi. Uni xohishingizga qarab ertaroq ham tayyorlab qo’yishingiz mumkin, masalan ertalab xamirini qorib qo’yib, tushlik yoki kechki ovqatga issiq mazali yegulikdan pishirib yaqinlaringizni xursand qilishingiz mumkin.

    Masalliqlar:

    Portsiya:
    Xamiriga:
    100 gramm margarin
    200 gramm smetana
    375 gramm un
    0.5 choy qoshiq qabartma
    1 choy qoshiq tuz
    Asosiga:
    250 gramm tovuq go'shti (lahm)
    100 gramm pishloq
    1 bosh piyoz
    1 ta pomidor
    2 osh qoshiq o'simlik yog'i
    ta'bga qarab tuz va murch
    1 ta tuxum sarig'i
    ustiga sepish uchun sedana
    Qadam 1
    Tugallandi

    Xamir qoramiz

    Unga tuz va qabartmani solamiz.

    Margarinni qirg'ichdan chiqaramiz va un bilan aralashtirib chiqamiz. So'ng ustidan smetanani solamiz. O'rtacha qattiqlikdagi xamir hosil bo'ladi. Unga qarab smetana kamroq yoki ko'proq ketishi mumkin, shuni hisobga oling.

    Qadam 2
    Tugallandi

    Xamirni aylana shaklga keltirib, ustini sochiq bilan yopamiz va yarim soatga tindirib qo'yamiz.

    Qadam 3
    Tugallandi

    Bu vaqt mobaynida asosni tayyorlab olamiz.

    Tovuq va pishloqni to'rtburchak shaklda, piyozni yupqa to'rtburchak, pomidorni esa yarim oy shaklida to'g'rab chiqamiz.

    Piyoz bilan tovuqni bitta idishga solamiz, tuz va murchini rostlaymiz va yaxshilab aralashtiramiz.

    Qadam 4
    Tugallandi

    Tingan xamirni olib aylana shaklda yoyamiz.

    Xamirni xohlagan kattalikda to'rtburchak shaklda kesib chiqamiz.

    Qadam 5
    Tugallandi

    O'rtasiga bir osh qoshiqdan asos solib chiqamiz va xuddi rasmlardagidek tugib chiqamiz.

    Qadam 6
    Tugallandi

    Pergament qog'oz to'shalgan patnisga somsalarni terib chiqamiz.

    Ustiga tuxum sarig'i surtamiz va sedana urug'laridan sepib bezatamiz.

    Qadam 7
    Tugallandi

    Somsalarni 180 C da oldindan qizdirilgan gaz pechida 35 daqiqa davomida pishirib olamiz.

    Qadam 8
    Tugallandi

    Somsalarni issiqligida pomidorli qayla bilan dasturxonga tortishingiz mumkin. Yoqimli ishtaha!

    Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

    Muallif: Sitora

    • 90 daqiqa
    • Portsiya 6
    • O’rtacha

    Share it on your social network:

    Or you can just copy and share this url

    Masalliqlar:

    Portsiya:
    Xamiriga:
    100 gramm margarin
    200 gramm smetana
    375 gramm un
    0.5 choy qoshiq qabartma
    1 choy qoshiq tuz
    Asosiga:
    250 gramm tovuq go'shti (lahm)
    100 gramm pishloq
    1 bosh piyoz
    1 ta pomidor
    2 osh qoshiq o'simlik yog'i
    ta'bga qarab tuz va murch
    1 ta tuxum sarig'i
    ustiga sepish uchun sedana
    oldingi
    Oshirmali xamirdan pishirilgan pirojkalar
    keyingi
    Videoretsept: Tuxumli pashot salati

    Izohingizni yozib qoldiring

    Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.