SalSal restoranidan retsept: Moshxo’rdadan tayyorlanilgan quyuq sho’rva
Masalliqlar:
-
1.5 litr mol go'shtli bulyon
-
500 gramm qo'y go'shti
-
300 gramm mosh
-
200 gramm guruch
-
200 gramm qizil sabzi
-
200 gramm piyoz
-
50 gramm qizil bulg'or qalampiri
-
50 gramm sariq bulg'or qalampiri
-
50 gramm yashil bulg'or qalampiri
-
100 gramm sariyog'
-
100 gramm pomidor
-
50 gramm feta pishlog'i
-
50 gramm qaymoq
-
20 gramm kashnichyangi uzilgan
-
40 gramm sarimsoqpiyoz
-
1 ta non yoki baget
Yo’nalishlar
Bugun mashhur restoranlardan biri SalSal o’zining ajoyib taomini to’liq retseptini siz azizlarga taqdim qiladi.
O’zbek milliy taomlarini yangicha ta’m va ko’rinishda taqdim qilish bu restoranning o’ziga xos xususiyati bo’lib, bugungi ana shunday taomlardan biri moshxo’rdadan tayyorlanilgan quyuq sho’rvadir.
Bunday sho’rva tayyorlashni esa restoranning bosh oshpazi Farrux Ulug’jonov so’zlab beradi.
Masalliqlar:
1.5 litr mol go'shtli bulyon | |
500 gramm qo'y go'shti | |
300 gramm mosh | |
200 gramm guruch | |
200 gramm qizil sabzi | |
200 gramm piyoz | |
50 gramm qizil bulg'or qalampiri | |
50 gramm sariq bulg'or qalampiri | |
50 gramm yashil bulg'or qalampiri | |
100 gramm sariyog' | |
100 gramm pomidor | |
50 gramm feta pishlog'i | |
50 gramm qaymoq | |
20 gramm kashnich | |
40 gramm sarimsoqpiyoz | |
1 ta non yoki baget |
Mol go'shtidan bulyonni qaynatishga qo'yamiz. Bulyon qaynagunicha barcha sabzavotlarni 0.5 sm kattalikda to'g'rab olamiz.
Boshqa qozonga o'simlik yog'ini solamiz va qizdiramiz. Piyozni solamiz va tillarangga kirgunicha qovuramiz.
Qo'y kuraklarini xohlasangiz butunligicha, xohlasangiz kattaroq bo'laklarga bo'ling va piyozni ustidan solib qovuring.
Tuz va murch sepamiz.
So'ng barcha to'g'ralgan sabzavotlar va ezilgan sarimsoqpiyozni ham solamiz. 5 daqiqa davomida qovuramiz va qopqog'ini yopib, 15 daqiqacha dimlab qo'yamiz.
So'ng ustidan bulyonni quyamiz.
Mosh va guruchni yaxshilab yuvamiz. Moshni sho'rvaga solamiz va 15 daqiqa davomida qaynatamiz. So'ng ustidan guruchni solamiz va pishguniga qadar past olovda qaynatamiz.
Taomimiz pishganidan so'ng chetga qo'yib biroz sovutamiz.
So'ng sho'rvadan go'shtlarni terib olamiz va sariyog'ni solib, blenderda pyure holatiga keltiramiz.
Quyuq sho'rvani kashnich barglari va maydalangan qurt sepib bezatamiz.
Go'shtni mayda bo'laklarga bo'lamiz, ustidan zaytun moyi solib aralashtiramiz va taomimiz ustiga qo'yamiz.
Baget nonini yog' solmasdan, tovani o'zida qovurib olamiz. Qaymoq va feta pishlog'ini blenderda maydalab olamiz.
Nonga sarimsoqpiyozni surtib olamiz va ustiga maydalangan pishloqni olib uni ham surtamiz va taom bilan birga tortamiz.
Bu taom sizni qiziqtirib qo'ygan bo'lsa-yu pishirishga erinayotgan bo'lsangiz, unda uni SalSal restoraniga kelib ta'tib ko'rishingiz mumkin. Bu noan'anaviy taom sizga ham yoqishi aniq.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1.5 litr mol go'shtli bulyon | |
500 gramm qo'y go'shti | |
300 gramm mosh | |
200 gramm guruch | |
200 gramm qizil sabzi | |
200 gramm piyoz | |
50 gramm qizil bulg'or qalampiri | |
50 gramm sariq bulg'or qalampiri | |
50 gramm yashil bulg'or qalampiri | |
100 gramm sariyog' | |
100 gramm pomidor | |
50 gramm feta pishlog'i | |
50 gramm qaymoq | |
20 gramm kashnich | |
40 gramm sarimsoqpiyoz | |
1 ta non yoki baget |