Videoretsept: «ko’rinmaydigan» olmali pirog
Masalliqlar:
-
700 gramm olma
-
3 ta tuxum
-
130 millilitr sut
-
70 gramm shakar
-
50 gramm eritilgan sariyog'
-
120 gramm un
-
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
-
30 gramm bodom yaproqlari
Yo’nalishlar
Bu fransuzcha pirogning “ko’rinmaydigan” deb nomlanishining sababi, uning ichida ko’pgina olma va juda oz xamir borligida. Pishiriq juda mayin va yumshoq bo’lib, ichi biroz nam bo’lib pishadi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 40 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
700 gramm olma | |
3 ta tuxum | |
130 millilitr sut | |
70 gramm shakar | |
50 gramm eritilgan sariyog' | |
120 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
30 gramm bodom yaproqlari |
Idishda tuxum, shakar va vanil shakarini mikser yordamida ko’pirtiramiz.
Sut va eritilgan sariyog’ni qo’shib aralashtiramiz.
Elangan un va qabartma qo’shib, yaxshilab aralashtiramiz.
Olmalarni tozalab, yupqa qilib to’g’raymiz.
Olmani xamirg qo’shib yaxshilab aralashtiramiz. Hamma olmalar xamir ostida bo’lishi kerak.
Pishiriq uchun qolipga (biz 13х20 sm hajmdagi qolip ishlatdik) pergament qog’ozi solib, xamirni solib tekkislaymiz.
Pirog ustiga bodom yaproqlari sepib, 180C gacha qizdirilgan pechga 40-50 daqiqaga qo’yamiz. Tayyorligini taxta tayoqcha yordamida tekshiramiz.
Masalliqlar:
700 gramm olma | |
3 ta tuxum | |
130 millilitr sut | |
70 gramm shakar | |
50 gramm eritilgan sariyog' | |
120 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
30 gramm bodom yaproqlari |