Videoretsept: limonli bulochkalar
Masalliqlar:
-
Xamir uchun
-
400 millilitr iliq sut
-
100 gramm shakar
-
10 gramm quruq xamirturush
-
1 ta tuxum
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
100 gramm eritilgan sariyog'
-
750 gramm un
-
bir chimdim tuz
-
Nachinka uchun
-
100 gramm shakar
-
2 ta limon sedrasi
-
yarim limon sharbati
-
100 gramm yumshatilgan sariyog'
-
Krem uchun
-
100 gramm qaymoq
-
300 gramm tvorogli pishloq
-
100 gramm shakar upasi
Yo’nalishlar
Og’izda eriydigan mazali limonli bulochkalar tayyorlash usulini sizlarga taqdim etamiz. Bunday mayin va yumshoq bulochkalar barchaga yoqishi aniq, limon ifori esa atrofga taraladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 100 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
400 millilitr iliq sut | |
100 gramm shakar | |
10 gramm quruq xamirturush | |
1 ta tuxum | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
100 gramm eritilgan sariyog' | |
750 gramm un | |
bir chimdim tuz | |
Nachinka uchun |
|
100 gramm shakar | |
2 ta limon sedrasi | |
yarim limon sharbati | |
100 gramm yumshatilgan sariyog' | |
Krem uchun |
|
100 gramm qaymoq | |
300 gramm tvorogli pishloq | |
100 gramm shakar upasi |
Idishda xamirturush, shakar va iliq sutni birlashtiramiz. Aralashtirib, 10-15 daqiqaga qoldiramiz.
Oparaga tuxum, vanil shakari va tuz qo’shamiz. Eritilgan sariyog’ quyib, aralashtiramiz.
Elangan un qo’shib, yumshoq, qo’lga yopishmaydigan xamir qoramiz. Xamirni 1 soatga iliq joyga, oshishi uchun olib qo’yamiz.
Boshqa idishda shakar, sariyog’, limon sharbati va sedrasini birlashtirib, yaxshilab aralashrtiramiz.
Oshgan xamirni qulaylik uchun 2 qismga bo’lamiz. Har birini yupqa qilib yoyamiz.
Yoyilgan xamir ustiga nachinkani solib, chetlarida 2 sm qoldirgan holda tekkiislaymiz.
Xamirni rulet shaklida o’rab, qalinligi 4 sm bo’lgan bo’laklarga kesamiz.
Bulochkalarni pergament qog’ozi solingan patnisga terib, iliq joyda 15-20 daqiqaga qoldiramiz.
Oshgan bulochkalarni 180C gacha qizdirilgan pechga 30-40 daqiqaga qo’yamiz.
Tvorogli pishloq, qaymoq va shakar upasini birlashtiramiz. Mikser yordamida ko’pirtiramiz.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
400 millilitr iliq sut | |
100 gramm shakar | |
10 gramm quruq xamirturush | |
1 ta tuxum | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
100 gramm eritilgan sariyog' | |
750 gramm un | |
bir chimdim tuz | |
Nachinka uchun |
|
100 gramm shakar | |
2 ta limon sedrasi | |
yarim limon sharbati | |
100 gramm yumshatilgan sariyog' | |
Krem uchun |
|
100 gramm qaymoq | |
300 gramm tvorogli pishloq | |
100 gramm shakar upasi |