Videoretsept: ko’katli bichak somsa
Masalliqlar:
-
Xamir uchun
-
260 millilitr suv
-
1 choy qoshiq tuz
-
70 millilitr o'simlik yog'i
-
450 gramm un
-
Nachinka uchun
-
120 gramm ko'k piyoz
-
200 gramm ismaloq
-
140 gramm qizil lavlagi bargi
-
2 ta o'rtacha piyoz
-
2 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq qora murch
-
1 choy qoshiq zira
-
1 choy qoshiq sabzavotli ziravor
-
100 millilitr o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Bichak somsa — yupqa xamirdan ko’katli to’rtburchaklar. Uni bahor somsasi deb ham atashadi, chunki uni yangi ko’katlar mavsumi – bahorda pishirishadi. Nachinkasiga xohishga ko’ra sevgan ko’katlaringizni qo’shishingiz mumkin. Bir marta bichak somsani ta’tib ko’rgandan so’ng, albatta yana so’raysiz.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 40 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
260 millilitr suv | |
1 choy qoshiq tuz | |
70 millilitr o'simlik yog'i | |
450 gramm un | |
Nachinka uchun |
|
120 gramm ko'k piyoz | |
200 gramm ismaloq | |
140 gramm qizil lavlagi bargi | |
2 ta o'rtacha piyoz | |
2 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
1 choy qoshiq zira | |
1 choy qoshiq sabzavotli ziravor | |
100 millilitr o'simlik yog'i |
Xamir tayyorlaymiz
Iliq suvda tuzni eritamiz. O’simlik yog’i va un qo’shib yumshoq xamir qoramiz. Plyonka bilan berkitib 15 daqiqaga qoldiramiz.
Nachinka tayyorlaymiz
Ko’k piyoz, ismaloq va lavlagi barglarini mayda to’g’raymiz.
Piyozni maydalab, qizartirib qovuramiz.
Ko’katlar bilan qovurilgan piyozni aralashtiramiz, so’ngra tuz, murch, zira va sabzavotli ziravor qo’shib, yaxshilab aralashtiramiz.
Somsa tayyorlaymiz
Xamirni yupqa yoyib, to’rtburchaklarga kesamiz.
Har bir to’rtburchak o’rtasiga 1-1,5 osh qoshiq nachinka solamiz. Konvert shaklida berkitamiz.
Tovaga o’simlik yog’i surtamiz. Somsani o’rta olovda tovada ikki tomonini aylantirib qovuramiz.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
260 millilitr suv | |
1 choy qoshiq tuz | |
70 millilitr o'simlik yog'i | |
450 gramm un | |
Nachinka uchun |
|
120 gramm ko'k piyoz | |
200 gramm ismaloq | |
140 gramm qizil lavlagi bargi | |
2 ta o'rtacha piyoz | |
2 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qora murch | |
1 choy qoshiq zira | |
1 choy qoshiq sabzavotli ziravor | |
100 millilitr o'simlik yog'i |