fbpx
Videoretsept: pechda pishirilgan tandir somsa

Videoretsept: pechda pishirilgan tandir somsa

Taomlari:

Masalliqlar:

  • Xamir uchun

  • Nachinka uchun

  • Surtish uchun

Yo’nalishlar

Albatta, hech nima tandirda pishirilgan somsaga yetmaydi. Ammo pechda ham unga o’xshash somsa pishirish mumkin. Pishirish jarayonida patnis aylantirilishi sababli, somsa suvliroq va boshqacha shirin bo’lib pishadi.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 50 000 so’m.

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamir uchun
500 gramm un
1 osh qoshiq tuz
250 millilitr suv
1 osh qoshiq "Milter" o'simlik yog'i
Nachinka uchun
400 gramm qo'y yoki mol g'shti
3 ta piyoz
2 choy qoshiq tuz
2 choy qoshiq qora murch
1 choy qoshiq zira
1 choy qoshiq achchiq qizil qalampir kukuni
4 osh qoshiq "Milter" o'simlik yog'i
Surtish uchun
200 gramm «Milter» margarini
100 gramm dumba yog'i
2 ta tuxum oqi
2 ta tuxum sarig'i
30 gramm kunjut
Qadam 1
Tugallandi

Xamir tayyorlaymiz

Tuzni suvda eritamiz. Unni chuqur idishga elab, barcha suyuq masalliqlarni qo'shamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Xamir quyuqlashganda, uni stolga olib va xamir qoramiz. U silliq va elastik bo'lishi kerak. Dumaloq shaklga keltirib, plyonkaga o'rab, stolda 30 daqiqaga qoldiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Xamirni to'rtta teng qismga bo'lib, ularga yumaloq shakl beramiz. Yana 20 daqiqaga qoldiramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Mikroto'lqinli pechda margarinni eritamiz. Dumba yog'ini to'rtburchak shaklida kesib, o'rtacha olovda tovada eritamiz. Dumba yog'ining erimagan qismlarini olib tashlaymiz. Eritilgan margarinni eritilgan dumba yog'i bilan birlashtiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Har bir dumaloqchani 2 mm qalinlikda yoyamiz va eritilgan yog'lar aralashmasini surtamiz.
Yog' qatishini kutamiz, va keyin xamirning keyingi qatlamini ustiga qo'yamiz. Ushbu qadamlarni xamirning qolgan qatlamlari bilan takrorlaymiz.

Qadam 6
Tugallandi

Yog' qatlami qotib qolgandan so'ng, xamirni rulet shaklida aylantirib, 30-40 daqiqaga muzlatgichga qo'yamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Nachinka tayyorlaymiz

Go'sht va piyozni mayda to'g'raymiz. Ularni chuqur idishda aralashtirib, ziravorlar va o'simlik yog'i qo'shamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Pechni maksimal haroratgacha (250-270 ° C) qizdiramiz. Pech patnisini aylantirib, 20-25 daqiqaga qizdirish uchun pechga qo'yamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Sovutilgan xamirni 1,5 sm qalinlikdagi bo'laklarga kesib olamiz. Diametri 10-12 sm bo'lgan doira shaklida yoyamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Xamir o'rtasiga nachinkani solib, "tomchi" shaklida o'raymiz.

Qadam 11
Tugallandi

Samsaning orqa tomoniga tuxum oqi surtamiz, va qaynoq pech patnisiga yopishtiramiz. Somsa ustiga tuxum sarig'i surtib, kunjut sepamiz.

Qadam 12
Tugallandi

200C gacha qizdirilgan pechga 15 daqiqaga qo'yamiz. Keyin patnisni pastdan tepaga aylantirib, yana 25 daqiqa davomida qizartirib pishiramiz.

Pech ichidagi panjara ustiga folga solib qo'ysangiz, somsadan oqayotgan suv uni ustida qoladi.

Qadam 13
Tugallandi

Tayyor somsani issiqligida dasturxonga tortamiz.

Yoqimli ishtaha!

Reklama huquqi asosida..

Instagram: @milter.uz
Telegram: t.me/milter_uz
YouTube: Milter/Uzbekistan

  • 1,5 soat
  • Portsiya 12
  • O’rtacha
  • 200C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamir uchun
500 gramm un
1 osh qoshiq tuz
250 millilitr suv
1 osh qoshiq "Milter" o'simlik yog'i
Nachinka uchun
400 gramm qo'y yoki mol g'shti
3 ta piyoz
2 choy qoshiq tuz
2 choy qoshiq qora murch
1 choy qoshiq zira
1 choy qoshiq achchiq qizil qalampir kukuni
4 osh qoshiq "Milter" o'simlik yog'i
Surtish uchun
200 gramm «Milter» margarini
100 gramm dumba yog'i
2 ta tuxum oqi
2 ta tuxum sarig'i
30 gramm kunjut
oldingi
Videoretsept: «Mishka» shirinligi
keyingi
Videoretsept: pechda pishirilgan qarsillagan kartoshka

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.