Videoretsept: quyultirilgan sut bilan tvorogli pechenye
Masalliqlar:
-
Xamir uchun
-
360 gramm 5-9 % li tvorog
-
150 gramm yumshatilgan sariyog'
-
50 millilitr 15-20 % li smetana
-
50 gramm shakar
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
-
320 gramm un
-
Nachinka uchun
-
200 gramm qaynatilgan quyultirilgan sut
-
20 gramm shakar upasi
Yo’nalishlar
Ajoyib ta’mi bilan barchani lol qoldiradigan, xushbo’y va juda oson pishiriladigan pechenye tayyorlash usuli. Tvorog qo’shilganligi sababli xamir juda mayin va yumshoq bo’ladi, qaynatilgan quyultirilgan sut bilan esa yanada mazzali.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 40 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
360 gramm 5-9 % li tvorog | |
150 gramm yumshatilgan sariyog' | |
50 millilitr 15-20 % li smetana | |
50 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
320 gramm un | |
Nachinka uchun |
|
200 gramm qaynatilgan quyultirilgan sut | |
20 gramm shakar upasi |
Xamir tayyorlaymiz
Idishda tvorog, shakar va yumshoq sariyog’ni aralashtiramiz.
Smetana qo’shib yana aralashtiramiz.
Vanil shakari, qabartma va elangan un qo’shamiz.
Yumshoq, qo’lga yopishmaydigan xamir qoramiz.
Tayyor xamirni paketga solib, 30 daqiqaga sovutgichga olib qo’yamiz.
Sovutilgan xamirni un sepilgan stolda 3 mm qalinlikda yoyamiz.
Uzunligi 8 sm eni 9 sm li lentalarga kesamiz.
Har bir lentaning pastki chetiga 1 choy qoshiq qaynatilgan quyultirilgan sut solib, bir qavat xamir bilan berkitib hamma tomonini chimdib yopishtirib olamiz. Keyin rulet shaklida o’raymiz.
Pergament qog’ozi solingan patnisga, orasida masofa qoldirib terib chiqamiz.
180C darajagacha qizdirilgan pechga 30 daqiqaga qo’yamiz.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
360 gramm 5-9 % li tvorog | |
150 gramm yumshatilgan sariyog' | |
50 millilitr 15-20 % li smetana | |
50 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
320 gramm un | |
Nachinka uchun |
|
200 gramm qaynatilgan quyultirilgan sut | |
20 gramm shakar upasi |