Videoretsept: klassik neapolitan pitsasi
Masalliqlar:
-
Xamir uchun
-
600 gramm un
-
400 millilitr iliq suv
-
15 gramm quruq xamirturush
-
2 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq shakar
-
Sous uchun
-
3 ta pomidor
-
1 ta piyoz
-
3 dona sarimsoq piyoz
-
2 osh qoshiq pomidor pastasi
-
2 choy qoshiq tuz
-
2 choy qoshiq shakar
-
1 choy qoshiq oregano
-
1 choy qoshiq quritilgan rozmarin
-
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
250 gramm pitsaga mo'ljallangan motsarella pishlog'i
-
30 millilitr zaytun yoki o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Bu tayyorlash usuli o’tinlik pechda pishiriladigan haqiqiy neapolitan pitsasiga juda yaqin. Pitsa juda mazali va ziravorlar tufayli xushbo’y. Xamir chekkalari qizarib qirsillab pishadi.
Bu pitsaning asosiy siri – yaxshi qizdirilgan pechda gaz pechi patnisining orqa qismida pishirilishidadir.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 25 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
600 gramm un | |
400 millilitr iliq suv | |
15 gramm quruq xamirturush | |
2 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq shakar | |
Sous uchun |
|
3 ta pomidor | |
1 ta piyoz | |
3 dona sarimsoq piyoz | |
2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
2 choy qoshiq tuz | |
2 choy qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq oregano | |
1 choy qoshiq quritilgan rozmarin | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
250 gramm pitsaga mo'ljallangan motsarella pishlog'i | |
30 millilitr zaytun yoki o'simlik yog'i |
Xamir tayyorlaymiz
Iliq suvda xamirturush va shakarni eritib, 10 daqiqaga issiq joyga qo’yamiz. Bu vaqt mobaynida opara ustida «qalpoqcha» hosil bo’lishi kerak.
Katta idishga unni elaymiz, unga tuz va oparani qo’shamiz. 5-7 daqiqa davomida, qo’lga yopishmaydigan holgacha xamir qoramiz.
Xamirni 3 ta teng bo’lakka bo’lamiz. Shar shakliga keltirib, ustini sochiq bilan berkitib 1-2 soatga iliq joyga qo’yamiz.
Qayla tayyorlaymiz
Pomidorlarni ustini biroz kesib, 2-3 daqiqaga qaynoq suvga solamiz.
Pomidor po’stlog’ini archib, mayda kubik shaklida to’g’raymiz.
Tovada o’simlik yog’ini qizdiramiz va past olovda mayda to’g’ralgan sarimsoqni qovuramiz, so’ngra mayda to’g’ralgan piyoz solib 3 daqiqa davomida qovuramiz.
Mayda to’g’ralgan pomidor va pomidor pastasini qo’shib yaxshilab aralashtiramiz.
Shakar va ziravorlarni qo’shamiz. Aralashtirib, past olovda 20-25 daqiqa davomida qaynatamiz.
Pechni maksimal darajagacha (250-270°С) qizdiramiz. Pech patnisini aylantirib qizdirgani, pechga 20-25 daqiqaga qo’yamiz.
Xamirni qo’lda yoyib, ustiga pomidorlik qaylani surtamiz. 1 osh qoshiq zaytun yog’i va motsarella pishlog’ining katta bo’laklarini terib chiqamiz.
Pitsani aylantirilgan pech patnisiga (patnisning orqa qismiga) qo’yamiz, bunda devorsiz tekkis sirt hosil bo’ladi. Patnisni pechning eng pastiga qo’yib, 5 daqiqa davomida, tagi qizarguncha pishiramiz.
So’ngra patnisni pechning yuqori qismiga ko’tarib 3-4 daqiqa davomida chetlarini qizartirib pishiramiz.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
600 gramm un | |
400 millilitr iliq suv | |
15 gramm quruq xamirturush | |
2 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq shakar | |
Sous uchun |
|
3 ta pomidor | |
1 ta piyoz | |
3 dona sarimsoq piyoz | |
2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
2 choy qoshiq tuz | |
2 choy qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq oregano | |
1 choy qoshiq quritilgan rozmarin | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
250 gramm pitsaga mo'ljallangan motsarella pishlog'i | |
30 millilitr zaytun yoki o'simlik yog'i |