Pigodi – koreyscha taom
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
600 gramm un
-
360 millilitr iliq suv
-
2.5 osh qoshiq quruq xamirturush
-
2 osh qoshiq shakar
-
1.5 choy qoshiq tuz
-
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
Asosiga:
-
300 gramm mol go'shti
-
600 gramm karam
-
1 bosh piyoz
-
1 bog' kashnich
-
3 tishcha sarimsoqpiyoz
-
ta'bga ko'ra tuyilgan kashnich
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Bizning retsept asosida siz pigodi – koreyscha taom tayyorlay olasiz. Bu xuddi o’zimizning mantiga o’xshab ketadi, lekin pigodi uchun faqatgina oshirma xamirdan foydalaniladi.
Bu unchalik ko’p masalliqlarni talab qilmaydigan hamyonbop taomligi bilan barchani xursand qilsa, ajoyib ta’mi esa sizni undan yana va yana tayyorlashga undashi, shubhasiz.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
600 gramm un | |
360 millilitr iliq suv | |
2.5 osh qoshiq quruq xamirturush | |
2 osh qoshiq shakar | |
1.5 choy qoshiq tuz | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
300 gramm mol go'shti | |
600 gramm karam | |
1 bosh piyoz | |
1 bog' kashnich | |
3 tishcha sarimsoqpiyoz | |
ta'bga ko'ra tuyilgan kashnich | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |
Ko'pchigan xamirturush tayyorlaymiz:
100 millilitr iliq suvni shakar va xamirturush bilan aralashtiramiz.
Ustini yopib, 15 daqiqa iliq joyga qo'yamiz.
Qolgan suvga tuz va o'simlik yog'ini solamiz, ko'pirgan xamirturush va unni solib xamir qoramiz.
Xamirni yumshoqroq qorish kerak.
Xamirni ustini yopib, bir soatga iliqroq joyga olib qo'yamiz.
Bir soatdan so'ng xamirni qo'limiz bilan yana bir marotaba mushtlab olamiz va yana oshishiga qo'yamiz.
Xamir tayyor bo'lguncha, asosni tayyorlab olamiz.
Karamni yupqa to'g'raymiz, tuz sepib qo'lda yaxshilab aralashtiramiz va chetga olib qo'yamiz.
Go'shtni yupqa uzunchoq yoki to'rtburchak shaklda to'g'rab olamiz.
Piyozni ham mayda to'rtburchak shaklda to'g'raymiz.
Go'shtni yog' solingan tovada qovurib olamiz.
Go'shtni suvi bug'lanib ketgandan so'nggina piyozni solamiz.
Karamni suvini to'kib, o'zini tovaga solamiz.
Hamma sabzavotlarni tovada taxminan 7-9 daqiqa davomida qovurib olamiz.
Qovurish jarayonining oxirida mayda to'g'ralgan kashnich, mayda to'g'ralgan sarimsoqpiyoz solamiz va murch sepib yaxshilab aralashtiramiz.
Pishgan asosni sovutib olamiz.
Xamirni olamiz va dumaloq sharlarga ajratib chiqamiz.
Hozirgi xamirdan taxminan 15 ta sharchalar hosil bo'ladi.
Har bir xamirni yoyamiz va ichiga bir osh qoshiqdan asos solib chiqamiz.
Pigodilarga kerakli shakl berib tugib chiqamiz.
Pigodilarni yog'langan mantiqosqonga terib chiqamiz va 20-30 daqiqa oshishi uchun qo'yib qo'yamiz.
So'ng pigodilarni 45 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Pishgandan so'ng chetga olib qo'yamiz va 15 daqiqa qopqog'ini ochmaymiz.
So'ng pigodilarni issiqligida sabzili salat yoki soya qaylasi bilan birga dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
600 gramm un | |
360 millilitr iliq suv | |
2.5 osh qoshiq quruq xamirturush | |
2 osh qoshiq shakar | |
1.5 choy qoshiq tuz | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
300 gramm mol go'shti | |
600 gramm karam | |
1 bosh piyoz | |
1 bog' kashnich | |
3 tishcha sarimsoqpiyoz | |
ta'bga ko'ra tuyilgan kashnich | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |