Pentuza salati
Masalliqlar:
-
200 gramm kraxmalli lapsha
-
200 gramm mol go'shti
-
1 bosh piyoz
-
1 ta qizil sabzi
-
1 ta qizil bulg'or qalampiri
-
2 ta bodring
-
1 osh qoshiq tuz
-
0.5 choy qoshiq shakar
-
0.5 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
0.5 choy qoshiq achchiq qalampir
-
0.5 choy qoshiq qora murch
-
0.5 choy qoshiq tuyilgan kashnich
-
1 osh qoshiq 70% sirka
-
1 bog' kashnich
-
5 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
2-3 tishcha sarimsoqpiyoz
Yo’nalishlar
Pentuza salati bizlarning eng sevimli salatlarimizdan biridir. Bu salatni bizning usulda tayyorlasangiz, haqiqiy koreyscha pentuzadan umuman farq qilmasligiga guvoh bo’lasiz.
Bu salat juda to’yimli bo’lib, bemalol kechki ovqatning o’rnini bosa oladi. Kelinglar, endi ishga o’tamiz!
Masalliqlar:
200 gramm kraxmalli lapsha | |
200 gramm mol go'shti | |
1 bosh piyoz | |
1 ta qizil sabzi | |
1 ta qizil bulg'or qalampiri | |
2 ta bodring | |
1 osh qoshiq tuz | |
0.5 choy qoshiq shakar | |
0.5 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
0.5 choy qoshiq achchiq qalampir | |
0.5 choy qoshiq qora murch | |
0.5 choy qoshiq tuyilgan kashnich | |
1 osh qoshiq 70% sirka | |
1 bog' kashnich | |
5 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
2-3 tishcha sarimsoqpiyoz |
Go'sht va qizil bulg'or qalampirini somoncha shaklda, piyozni esa to'rtga bo'lib yupqa to'g'raymiz.
Agar koreyscha sabzi uchun mo'ljallangan qirg'ich bo'lsa bodring va sabzini shu qirg'ichdan o'tkazamiz, agarda yo'q bo'lsa unda yupqa somoncha shaklida to'g'raymiz.
Lapshani qaynayotgan suvda 3-5 daqiqa davomida qaynatib olamiz. 100 gram lapshaga 1 litr suv miqdorida.
So'ng ustidan sovuq suv solib, chovliga solib ortiqcha suvidan xalos etamiz.
Tovaga yog' solib piyozni qizartirib olamiz va ustidan go'shtni solib qovurishda davom etamiz.
Go'sht pishguniga qadar qovuramiz.
Tovadan go'sht va piyozni alohida idishga olamiz va olovni balandlatamiz.
Shu yog'ga sabzi, bulg'or qalampiri va bodringni 3-4 daqiqa davomida qizdirib olamiz.
Katta idish olib unga lapsha, qovurillgan go'sht va sabzavotlarni solib ustidan barcha ziravorlarni sepamiz. Sirkani olib bir qoshiq suv bilan aralashtiramiz va idishga solamiz. Kashnichni katta-katta to'g'rab salatga solamiz va hammasini qo'lda yaxshilab aralashtiramiz.
Salatni yopiq idishda 1-2 kecha-kunduzgacha sovutgichda saqlashimiz mumkin. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
200 gramm kraxmalli lapsha | |
200 gramm mol go'shti | |
1 bosh piyoz | |
1 ta qizil sabzi | |
1 ta qizil bulg'or qalampiri | |
2 ta bodring | |
1 osh qoshiq tuz | |
0.5 choy qoshiq shakar | |
0.5 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
0.5 choy qoshiq achchiq qalampir | |
0.5 choy qoshiq qora murch | |
0.5 choy qoshiq tuyilgan kashnich | |
1 osh qoshiq 70% sirka | |
1 bog' kashnich | |
5 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
2-3 tishcha sarimsoqpiyoz |
2 Sharhlar Hide Comments
Qani retsept
Assalomu aleykum! Retsept shu yerdaku, sal pastroqqa tushingchi. Yoki sizning brauzerdan kurinmayaptimi?