Shaftolili «Svetayevskiy» pirogi
Masalliqlar:
-
Xamiriga
-
170 gramm un
-
100 gramm eritilgan sariyog'
-
50 gramm smetana
-
bir chimdim tuz
-
asosiga
-
1 ta tuxum
-
120-150 gramm shakar
-
150 gramm smetana
-
500 gramm qattiq shaftoli
-
2 osh qoshiq un
-
1 choy qoshiq vanil shakari
Yo’nalishlar
«Svetayevskiy» pirogi – bizga tanish bo’lgan eng oson tayyorlanadigan, mazali piroglardan biridir. Asosiga biz olma o’rniga shaftolilardan soldik.
Bir tasavvur qiling-a: shaftolilarning mazasi va ifori bilan to’yingan yupqa qumoq xamir va mayin smetanali krem. Albatta tayyorlab ko’ring! Mazasi og’zingizda qoladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 30 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
Xamiriga |
|
170 gramm un | |
100 gramm eritilgan sariyog' | |
50 gramm smetana | |
bir chimdim tuz | |
asosiga |
|
1 ta tuxum | |
120-150 gramm shakar | |
150 gramm smetana | |
500 gramm qattiq shaftoli | |
2 osh qoshiq un | |
1 choy qoshiq vanil shakari |
Idishda un, tuz, eritilgan sariyog' va smetanani aralashtirib, xamir qoramiz.
Xamirni diametri 24-26 smli qolipga qo'lda bortiklar hosil qilib, yoyamiz.
Qolipni muzxonaga olib, qo'yamiz.
Shaftolini danagidan ajratib, yupqa bo'laklarga bo'lamiz.
Muhim! Shaftolilar juda yumshoq bo'lmasligi kerak.
Ustiga quyish uchun tuxumni shakar va vanil shakari bilan ko'pirtirib, so'ngra smetana va un solamiz. Yana yaxshilab ko'pirtiramiz.
Xamirni muzxonadan olib, tagini sanchqi yordamida teshib chiqamiz. Doira bo'ylab, shaftolilarni terib, ustidan tuxum va smetanali aralashmani quyamiz.
Masalliqlar:
Xamiriga |
|
170 gramm un | |
100 gramm eritilgan sariyog' | |
50 gramm smetana | |
bir chimdim tuz | |
asosiga |
|
1 ta tuxum | |
120-150 gramm shakar | |
150 gramm smetana | |
500 gramm qattiq shaftoli | |
2 osh qoshiq un | |
1 choy qoshiq vanil shakari |