fbpx
Videoretsept: asalli pirojniylar

Videoretsept: asalli pirojniylar

Masalliqlar:

  • Xamir uchun

  • kremi uchun

Yo’nalishlar

Ushbu pirojniylar «mini-tortchalarga» o’xshaydi va bolalar uchun mo’ljallangan bayram dasturxonini ajoyib tarzda bezab turadi.  Ular juda yorqin va bayramona ko’rinishga ega.

Pirojniylar juda tez tayyorlanadi va eng asosiysi korjlarni oldinroq pishirib olib, tortchalarni esa bayram oldi yig’ishingiz ham mumkin.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 60 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamir uchun
70 gramm asal
150 gramm shakar
60 gramm sariyog'
2 ta tuxum
1 choy qoshiq iste'mol sodasi
0,5 choy qoshiq tuz
400 gramm un
kremi uchun
400 gramm tvorogli pishloq
200 gramm 35 %li yog'li qaymoq
150 gramm shakar upasi
50 gramm rezavor mevalardan tayyorlanilgan jem
bezak uchun istalgan rezavor mevalar
Qadam 1
Tugallandi

Xamirini tayyorlaymiz:

Sariyog', asal va shakarni idishga solib, gazga qo'yib, o'rtacha olovda suyulgunicha isitamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Alohida idishda tuxumlarni sanchqi yordamida aralashtiramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Aralashgan tuxumlarni asalli aralashmaga tez-tez aralashtirib turgan holda ingichka qilib quyamiz.

Qadam 4
Tugallandi

So'ngra soda solib, 1 daqiqa yaxshilab aralashtirib turib, keyin olovdan olamiz. Soda solinganda massa ko'piradi - bu normal holat.

Qadam 5
Tugallandi

Asalli massani bir-ikki daqiqa sovutib, so'ngra tuz bilan aralashtirilgan unni ozroqdan solamiz.

Xamir qoramiz.

Qadam 6
Tugallandi

Xamirni yopishqoq plyonkaga o'rab, 2 soatga muzlatgichga yuboramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Sovugan xamirni 3-4 bo'lakka bo'lib, har birini 3 mm qalinlikda yoyamiz va yoyilgan xamirlardan diametri 7-8 sm keladigan doirachalar kesib olamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Doirachalarni gaz pechi patnisiga joylashtirib, ustini sanchqi yordamida teshib chiqamiz. 200 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 5 daqiqaga yuboramiz.

Qadam 9
Tugallandi

Tayyor korjlarni gaz pechi panjarasiga qo'yib, sovutamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Krem tayyorlaymiz:

Katta idishga tvorogli pishloq va shakar upasini solib, mikser yordamida tvorogli pishloq bir xil bo'lgunicha 1-2 daqiqa ko'pirtiramiz.

Qadam 11
Tugallandi

So'ngra qaymoqni solib, massa quyilib, o'z shaklini ushlab turgunicha ko'pirtiramiz. Tayyor kremni konditer qopchasiga solamiz.

Qadam 12
Tugallandi

7-8 ta korjlarni patnis yoki biron-bir idish ustiga qo'yib, ko'r ustiga konditer qopchasi yordamida doira bo'ylab, krem quyib chiqamiz. Uning ustidan konditer qopchasi yordamida jemni ham quyamiz.

Qadam 13
Tugallandi

So'ngra krem ustiga ehtiyorkorlik bilan ikkinchi korjni qo'yib, ustidan yana krem va jemni quyamiz.

Qadam 14
Tugallandi

Ustidan 3 chi qavat korjni qo'yib krem va jem quyamiz va rezavor mevalar bilan bezatamiz.

Qadam 15
Tugallandi

Pirojniylarni xona haroratida 1 soatga qoldiramiz. So'ngra 2 soatga muzlatgichga yuboramiz.

Yoqimli ishtaha!

Homiy Invento bolalar bog'chasi (Invento International School)

Sayt: invento.uz
Telegram: t.me/inventouz
Instagram: instagram.com/inventouz
Facebook: facebook.com/inventouz

Telefon: 71 210 9999
Manzil: Shayxontoxur tumani, Furqat ko'chasi, Tashkent City

reklama huquqi asosida

  • Portsiya 6
  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
Xamir uchun
70 gramm asal
150 gramm shakar
60 gramm sariyog'
2 ta tuxum
1 choy qoshiq iste'mol sodasi
0,5 choy qoshiq tuz
400 gramm un
kremi uchun
400 gramm tvorogli pishloq
200 gramm 35 %li yog'li qaymoq
150 gramm shakar upasi
50 gramm rezavor mevalardan tayyorlanilgan jem
bezak uchun istalgan rezavor mevalar
oldingi
Videoretsept: Mandie Pie tayyor aralashmasidan «Zebra» keksi
keyingi
Videoretsept: shokolad pastali kraffinlar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.