Videoretsept: karamli pirojkalar
Masalliqlar:
-
Xamir uchun
-
550 gramm un
-
10 gramm quruq xamirturush
-
35 gramm shakar
-
300 millilitr iliq suv
-
60 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe"
-
1 choy qoshiq tuz
-
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i
-
ustiga sepish uchun kunjut
-
Asosi uchun
-
700 gramm karam
-
150 gramm sabzi
-
100 gramm piyoz
-
30 millilitr o'simlik yog'i
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
-
hoxushga qarab ko'kat va sarimsoqpiyoz
Yo’nalishlar
Uyda tayyorlangan karamli issiq pirojkalar, non o’rnini bemalol bosa oladi. Chunki pirojkalar sho’rva, borsh va ikkinchi taomlar bilan ajoyib tarzda uyg’unlashadi.
Bizning retsept ko’magida sizda doimo yumshoq va do’mboq pirojkalar hosil bo’ladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 13 000 so’m. **
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
550 gramm un | |
10 gramm quruq xamirturush | |
35 gramm shakar | |
300 millilitr iliq suv | |
60 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe" | |
1 choy qoshiq tuz | |
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i | |
ustiga sepish uchun kunjut | |
Asosi uchun |
|
700 gramm karam | |
150 gramm sabzi | |
100 gramm piyoz | |
30 millilitr o'simlik yog'i | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
hoxushga qarab ko'kat va sarimsoqpiyoz |
Xamir tayyorlaymiz:
Idishga 50 gramm un, xamirturush va shakar solib, aralashtiramiz.
Iliq suv solib aralashtiramiz, ustini sochiq bilan yopib, 15 daqiqaga chetga olib qo'yamiz.
15 daqiqadan so'ng hajmi oshgan xamirturushli massaga eritilgan sariyog'ni quyib, tuz sepamiz va ehtiyokorlik bilan aralashtiramiz.
Oz-ozdan un solib, xamir qoramiz. Avval idishda, so'ngra stolga un sepib, xamirni stol ustida qoramiz. Xamir qo'l va stolga yopishmaydigan konsistensiyada bo'lishi kerak.
Idishga ozroq o'simlik yog'i suritib, xamirni qo'yamiz va ustini yopishqoq plyonka bilan yopib, issiq joyga 40 daqiqaga qoldiramiz.
Asosini tayyorlaymiz:
Chuqur tovaga o'simlik yog'i quyib, qizdiramiz.
Tovaga ingichka yarim halqa shaklida to'g'ralgan piyozni solamiz. O'rtacha olovda yumshagunicha qovuramiz. MUHIM piyoz qizarmasligi va kuyib ketmasligi kerak. Aks holda piyoz asosga achchiq ta'm beradi.
Piyozga qirg'ichdan o'tkazilgan sabzini solamiz. Barchasini birgalikda 5 daqiqa pishiramiz.
Karamni mayda qilib to'g'rab, sabzi va piyozli tovaga solamiz. Tuz va murch sepib, qopqog'ini yopamiz. O'rtacha olovda 7-8 daqiqa yumshagunicha pishiramiz. Vaqti-vaqti bilan aralashtirib turamiz. Tayyor bo'lgan asosni sovutamiz.
Oshgan xamirni 14-16 ta bo'laklarga bo'lamiz va ularni dumaloqlaymiz.
Har bir bo'lakni 0,3-0,5 sm qalinlikda yoyamiz. Xamir o'rtasiga 1,-1,5 osh qoshiq asos solib, pirojkalar tugamiz.
Pirojkalarni gaz pechi patnisiga tugilgan joyini pastga qilib joylashtiramiz. Ustiga tuxum sarig'ini surtib, kunjut sepamiz.
Gaz pechiga yuborishdan oldin pirojkalarni 15 daqiqaga oshishi uchun qoldiramiz.
175-180 C. darajada qizdirilgan Gaz pechiga 20-25 daqiqaga yuboramiz. Pirojkalar pishganini ular qizarganidan bilib olishingiz mumkin.
Yoqimli ishtaha!
Telegram kanalga a'zo bo'ling: Maselko
Reklama huquqi asosida
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
550 gramm un | |
10 gramm quruq xamirturush | |
35 gramm shakar | |
300 millilitr iliq suv | |
60 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe" | |
1 choy qoshiq tuz | |
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i | |
ustiga sepish uchun kunjut | |
Asosi uchun |
|
700 gramm karam | |
150 gramm sabzi | |
100 gramm piyoz | |
30 millilitr o'simlik yog'i | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
hoxushga qarab ko'kat va sarimsoqpiyoz |