Qahvali pirog
Masalliqlar:
-
shtreisel uchun
-
75 gramm sariyog'
-
75 gramm un
-
0,5 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
-
50 gramm shakar
-
xamiri uchun
-
115 gramm yumshatilgan sariyog'
-
115 gramm shakar
-
2 ta tuxum
-
115 gramm un
-
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
-
25 millilitr sovuq qahva
-
0,5 osh qoshiq tez eriydigan qahva
Yo’nalishlar
Oshxonangizda bor mahsulotlardan pishirsa bo’ladigan oddiy qahvali pirog retseptini tayyorlab qo’ydik. Bu pirog oilaviy choy ichishlar uchun juda mos keladi.
Qahvaning yengil ta’miga va qarsildoq shtreiselli qumoqlarga ega mazali pirog.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 25 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
shtreisel uchun |
|
75 gramm sariyog' | |
75 gramm un | |
0,5 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
50 gramm shakar | |
xamiri uchun |
|
115 gramm yumshatilgan sariyog' | |
115 gramm shakar | |
2 ta tuxum | |
115 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
25 millilitr sovuq qahva | |
0,5 osh qoshiq tez eriydigan qahva |
Shtreisel uchun kerakli mahsulotlarni qo'lda maydalab, ishqalaymiz va muzlatgichga yuboramiz.
Xamir uchun sariyog' va shakarni ko'pirtiramiz. Bittadan tuxum solib, yaxshilab ko'pirtiramiz.
Elangan un va qabartmani solib, tuz solamiz va qoshiq yoki lopata yordamida aralashtiramiz.
Ikki xil qahvani solib, aralashtiramiz.
Yechiladiga qolipning tagini pergament qog'ozi bilan qoplaymiz. Yonlarini esa yog'laymiz.
Xamirni qolipga solib, tekkislaymiz. Ustidan shtreisel solamiz va bir xil qilib yoyamiz.
Masalliqlar:
shtreisel uchun |
|
75 gramm sariyog' | |
75 gramm un | |
0,5 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
50 gramm shakar | |
xamiri uchun |
|
115 gramm yumshatilgan sariyog' | |
115 gramm shakar | |
2 ta tuxum | |
115 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
25 millilitr sovuq qahva | |
0,5 osh qoshiq tez eriydigan qahva |