Videoretsept:dangasa somsa
Masalliqlar:
-
xamiriga
-
500 gramm un
-
150 gramm Maselkodan qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin
-
200 gramm smetana
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq qabartma
-
asosiga
-
300 gramm mol go'shtidan qiyma
-
200 gramm piyoz
-
10 ta qaynatilgan bedana tuxumi
-
150 gramm pomidor
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
-
ustiga suritish uchun tuxum
-
ustiga sepish uchun kunjut
Yo’nalishlar
Yaqinda biz qiziqarli retsept bo’yicha somsa tayyorladik va uni siz bilan baham ko’rishni istadik. Qatlamali xamirdan tayyorlangan go’shtli somsa – juda mazali bo’lib pishadi.
Xamirni uzoq tayyorlashingiz va undan somsalar hosil qilishingiz shart emas, tayyorlash jarayoni juda oson bo’lib, natijasi sizni xursand qiladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 40 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
xamiriga |
|
500 gramm un | |
150 gramm Maselkodan qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin | |
200 gramm smetana | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qabartma | |
asosiga |
|
300 gramm mol go'shtidan qiyma | |
200 gramm piyoz | |
10 ta qaynatilgan bedana tuxumi | |
150 gramm pomidor | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
ustiga suritish uchun tuxum | |
ustiga sepish uchun kunjut |
Xamir tayyorlaymiz:
Idishda un, qabartma va tuzni aralashtiramiz. Smetana va eritilgan margarinni qo'shamiz.
Xamir qorib, 30 daqiqaga chetga olib qo'yamiz.
Asosini tayyorlaymiz:
Idishda qiyma, piyoz va pomidorni aralashtiramiz. Tuz va murch sepamiz. Aralashtirib, muzlatgichga yuboramiz.
Xamirni 3 mm qalinlikda yoyib, 3 ta to'g'ri to'rtburchaklarga bo'lib olamiz.
Har bir to'rtburchaklar o'rtasiga go'shtning uchdan birini uzunasiga qo'yamiz, 4 tomondan xamirning yonlari bo'sh qolishi kerak.
Qiymaga bir qator qilib, qaynatilgan tuxumlarni qo'yib chiqamiz.
Xamir chetlarini yopib, rulet holatiga keltiramiz. Ruletni gaz pechi patnisiga tugilgan joyini pastga qilib joylashtiramiz. Ustiga tuxum suritib, kunjut sepamiz.
180 darajada qizdirilgan gaz pechida 30 daqiqa pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Telegram kanalga a'zo bo'ling: Maselko
Reklama huquqi asosida
Masalliqlar:
xamiriga |
|
500 gramm un | |
150 gramm Maselkodan qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin | |
200 gramm smetana | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq qabartma | |
asosiga |
|
300 gramm mol go'shtidan qiyma | |
200 gramm piyoz | |
10 ta qaynatilgan bedana tuxumi | |
150 gramm pomidor | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
ustiga suritish uchun tuxum | |
ustiga sepish uchun kunjut |