Batafsil fotoretsept: Paramach (belyashi) pishirish
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
800 gramm un
-
375 millilitr sut
-
10 gramm quruq xamirturush
-
1 choy qoshiq shakar
-
60 gramm sariyog'
-
1 choy qoshiq tuz
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
-
Asosiga:
-
300 gramm mol go'shtidan qiyma
-
1 bosh piyoz
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
ta'bga zira
Yo’nalishlar
Go’shtli pishiriqlar ko’pchilikning sevimli yeguligi hisoblanib, ular dasturxonning bezagi ham sanaladi. Afsuski, har doim ham pishirgan bunday xamirli ovqatlarimiz ko’nglimizdek chiqmaydi.
Ammo, bizning usulda tayyorlanilgan belishilar albatta sizlarga yoqadi. Faqat ozginagina mehr qo’shsangiz bas. Kelinglar, endi pishirishni boshlaymiz. Bu yerda oshirma xamirni to’g’ri tayyorlash batafsil ko’rsatib berilgan.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
800 gramm un | |
375 millilitr sut | |
10 gramm quruq xamirturush | |
1 choy qoshiq shakar | |
60 gramm sariyog' | |
1 choy qoshiq tuz | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
300 gramm mol go'shtidan qiyma | |
1 bosh piyoz | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ta'bga zira |
Xamirni tayyorlab oshirishga qo'ygan bo'lsangiz, endi asosini tayyorlasak ham bo'ladi.
Qiymani idishga solamiz va ustidan piyozni mayda to'g'rab solamiz. Ziravorlarni sepamiz.
Qiymani olib teng qismlarga bo'lamiz va ulardan koptokchalar yasaymiz. Biz uni 14 ta bo'lakka bo'ldik.
Pishgan bilishilarni likopchaga qog'oz salfetka ustiga terib chiqamiz va pomidorli qayla bilan dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
800 gramm un | |
375 millilitr sut | |
10 gramm quruq xamirturush | |
1 choy qoshiq shakar | |
60 gramm sariyog' | |
1 choy qoshiq tuz | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
Asosiga: |
|
300 gramm mol go'shtidan qiyma | |
1 bosh piyoz | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ta'bga zira |