“Grafskie razvalini” torti
Masalliqlar:
-
4 ta tuxum oqi130 gramm
-
150 gramm shakar upasi
-
110 gramm shakar
-
kremi uchun
-
200 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe"
-
200 gramm quyultirilgan sut Maselko "Zayka"
-
100 gramm yong'oq
-
bezak uchun eritilgan qora shokolad
Yo’nalishlar
Oppoq beze va sariyog’li krem xushbo’y shokoladli glazur va yong’oqlar uyg’unligi ushbu tortda bir-birini sehrli ravishda to’ldirib turadi.
Ko’rkam va juda mazali tort bayram stoli uchun ajoyib desert bo’la oladi.
Tayyorlangan taomning taxminiy narxi – 35 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
4 ta tuxum oqi | |
150 gramm shakar upasi | |
110 gramm shakar | |
kremi uchun |
|
200 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe" | |
200 gramm quyultirilgan sut Maselko "Zayka" | |
100 gramm yong'oq | |
bezak uchun eritilgan qora shokolad |
Beze tayyorlaymiz
Tuxum oqini mikserda yengil ko'pik hosil bo'lgunicha aralashtiramiz. Oz-ozdan shakar upasini qo'shib, aralashtirishda davom etamiz.
Aralashma oq va bir xil tusga kirganidan so'ng, ozroqdan shakar solib, yuqori tezlikda massa qattiq holga kelguniga qadar aralashtiramiz.
Gaz pechi patnisini pergament qog'ozi bilan qoplab, qopchalar yordamida bezelarni patnisga quyib chiqamiz. Bezelar diametri 3 sm dan 5 santimetrgacha bo'lishi mumkin.
Bezelarni qopchalarsiz oddiy qoshiqda quyib chiqsa ham bo'ladi.
Bezelarni 90-100 darajada qizdirilgan gaz pechida hajmiga qarab, 1-2 soat pishirib olamiz.
Krem tayyorlaymiz
Bezelar tayyor bo'lganidan so'ng, krem tayyorlab olish kerak bo'ladi.
Yumshatilgan sariyog'ni mikserning yuqori tezligida sariyog' oq ko'piksimon tusga kirgunicha 3-4 daqiqa aralashtiramiz.
So'ngra aralashtirishni to'xtatmasdan oz-ozdan quyultirilgan sutni qo'shamiz.
Tortni yig'amiz. Har bir bezeni tagiga krem suritib, tekis likopchaga doira shaklida qo'yib chiqamiz.
Qolgan bezelarni ham xuddi shunday tarzda krem suritib, ustma-ust qo'yib chiqamiz. Yong'oqlar bilan bezatamiz. Bezelar birlashib, tort hosil bo'lishi uchun bo'sh qolgan oralarini krem bilan to'ldirib chiqamiz.
Tayyor bo'lgan tortni shokoladli glazur bilan bezatamiz.
Yoqimli ishtaha!
Telegram kanaliga obuna bo'ling: Maselko
Reklama huquqi asosida
Masalliqlar:
4 ta tuxum oqi | |
150 gramm shakar upasi | |
110 gramm shakar | |
kremi uchun |
|
200 gramm qaymoqli o'simlik yog'i "Derevenskoe" | |
200 gramm quyultirilgan sut Maselko "Zayka" | |
100 gramm yong'oq | |
bezak uchun eritilgan qora shokolad |