Qizil loviya va qaymoqli qaylada pishirilgan tovuq oyoqlari
Masalliqlar:
-
6 ta tovuq oyoqchalari
-
50 millilitr zaytun moyi
-
200 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
-
1 banka konservalangan qizil loviya
-
yarim bog' kashnich
-
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
Yo’nalishlar
Qaymoqli qaylada pishirilgan xushbo’y tovuq va loviya – tushlik yoki kechki ovqat uchun to’yimli va mazali yechim bo’la oladi.
Ushbu taomni tayyorlashda tovuqning har qanday qismini ishlatishingiz mumkin.
Tayyor taomning taxminiy qiymati – 55 000 so’m.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
*Yangidan-yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
6 ta tovuq oyoqchalari | |
50 millilitr zaytun moyi | |
200 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
1 banka konservalangan qizil loviya | |
yarim bog' kashnich | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |
Tovuq oyoqlariga tuz, ziravorlar va zaytun moyi surib, 10-15 daqiqaga tindirib qo'yamiz. So'ngra tovada ikki taraflama yengil oltin tusga kirgunicha qovurib olamiz.
Qovurilgan tovuq oyoqlarini folga bilan qoplangan idishga qo'yib oldindan qizdirilgan gaz pechiga 180 C darajaga 25-30 daqiqaga qo'yamiz.
Boshqa tovada qaymoqni ta'bga ko'ra tuz va murch solib quyuq holga kelgunicha pishiramiz.
So'ngra qaymoqli qaylaga tayyor bo'lgan tovuq oyoqlarini qo'yamiz.
Konservalangan loviyani idishga solib, to'g'ralgan kashnich bilan aralashtiramiz.
Masalliqlar:
6 ta tovuq oyoqchalari | |
50 millilitr zaytun moyi | |
200 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
1 banka konservalangan qizil loviya | |
yarim bog' kashnich | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |