Tovuq va kartoshkali pirog (kurnik)
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
120 gramm sariyog'
-
130 millilitr kefir
-
1 dona tuxum
-
0.5 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
400 gramm un
-
ta'bga qarab tuz
-
Qiymasiga:
-
300 gramm tovuq filesi
-
1 bosh piyoz
-
2 dona kartoshka
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut
Yo’nalishlar
Tovuq go’shti va kartoshka solib pishiriladigan, juda mayin xamirli pirog retseptini sizlarga havola etamiz. Bunday pirog xamirini tayyorlash juda oson bo’lib, hatto pazandachilikdan xabari yo’q insonlar ham qiynalmasdan pishirishadi.
Juda oddiy, ammo ishtahaochar ko’rinishli bu pirog har qanday dasturxonga ko’rk bag’ishlaydi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 18 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan-yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
120 gramm sariyog' | |
130 millilitr kefir | |
1 dona tuxum | |
0.5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
400 gramm un | |
ta'bga qarab tuz | |
Qiymasiga: |
|
300 gramm tovuq filesi | |
1 bosh piyoz | |
2 dona kartoshka | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut |
Sariyog'ni gazda yoki mikroto'lqinli pechda eritib olamiz va sovutamiz.
Ustidan kefir va tuxumni solamiz. Yaxshilab aralashtirib olamiz.
Un bilan iste'mol sodasini aralashtirib olamiz va aralashma ustidan solib, xamir qorib olamiz.
Tovuq go'shti va kartoshkani to'rtburchak qilib to'g'raymiz.
Tovaga ozroq yog' solib qizdiramiz va tovuq go'shtini solib, qovuramiz.
Ustidan mayda to'g'ralgan piyozni ham solib, piyoz shaffof rangga kirgunicha birga qovuramiz. Ustidan kartoshkalarni ham solib, 10-15 daqiqa dimlab pishiramiz.
Xamirni teng ikkiga bo'lamiz va aylanasi 22 sm kattalikda yoyib olamiz.
Birinchi xamir qavatini qolip yoki pech patnisiga olamiz. Ustidan qiymali aralashmanni solib, tekislab olamiz.
Xamirning ikkinchi qismini ham yoyib, u bilan pirogning ustini yopamiz. Chetlaridan ortiqcha xamirlarni kesib tashlaymiz va chetlarini bir-biriga yopishtirib chiqamiz.
Ortgan xamir bo'laklarini esa uchga bo'lib, uzun-uzun yoyib chiqamiz va shu uchta xamirni xuddi soch o'rgandek o'rib chiqamiz va pirog ustini bezatamiz.
Tuxum va sutni aralashtiirb, pirog ustidan surtib chiqamiz.
160 C darajada qizigan pechga qo'yib, 40-50 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
120 gramm sariyog' | |
130 millilitr kefir | |
1 dona tuxum | |
0.5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
400 gramm un | |
ta'bga qarab tuz | |
Qiymasiga: |
|
300 gramm tovuq filesi | |
1 bosh piyoz | |
2 dona kartoshka | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut |