Tovuq go’shtidan qilingan qaymoqli kotletlar
Masalliqlar:
-
75 gramm toster yoki baton noni
-
150 millilitr 15-20 % li qaymoq
-
75 gramm sariyog'
-
500 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
belab olish uchun maydalangan suxari
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Nihoyatda mayin bo’lmish tovuq go’shtidan qilinadigan mana bunday kotletlar hech kimni befarq qoldirmasligi aniq!
Tayyorlash uchun oddiy masalliqlar kerak bo’lib, pishirish jarayoni ham ko’p vaqtni olmaydi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 26 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
75 gramm toster yoki baton noni | |
150 millilitr 15-20 % li qaymoq | |
75 gramm sariyog' | |
500 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
belab olish uchun maydalangan suxari | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |
Nonning mag'zini bo'laklarga bo'lib olamiz. Ustidan qaymoqni quyib, ivitib qo'yamiz.
Sariyog'ni eritamiz va sovutamiz.
Tog'orachaga qiyma va batonni solamiz, ustidan eritilgan sariyog'ni quyamiz. Tuz va murch sepib, qo'lda yaxshilab aralashtirib olamiz.
Ustini oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopib, 30 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.
Qiymadan bir xil kattalikdagi kotletlar yasab chiqamiz. Ularni maydalangan suxariga belab, un sepilgan taxtakach ustiga terib chiqamiz.
Tovaga o'simlik yog'ini quyib qizdiramiz. So'ng kotletlarni solib, har bir tomonini 5-6 daqiqadan qovurib olamiz. Qovurish jarayonida tovani qopqog'ini yopishni unutmaymiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
75 gramm toster yoki baton noni | |
150 millilitr 15-20 % li qaymoq | |
75 gramm sariyog' | |
500 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
belab olish uchun maydalangan suxari | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |