fbpx
Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Kelib chiqishi Italiya bo’lmish Vitello Tonnato yeguligi juda tez tayyorlanib, unga qo’shimcha sifatida tortiladigan maxsus qayla takrorlanmas ta’m bag’ishlashi shubhasiz.

Siz ham bir marotaba bo’lsa ham ana shunday yegulikdan tayyorlab ko’ring, umuman afsuslanmaysiz!

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 50 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.

Masalliqlar:

500 gramm mol go'shti bon file qismi
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
1 banka konservalangan tunets balig'i yog'da
5 osh qoshiq mayonez
2 bog' rukkola
1 ta shoxcha rozmarin
ta'bga qarab tuz va murch
marinadlash uchun o'simlik yog'i
Qadam 1
Tugallandi

Patnisga folga qog'ozni to'shaymiz va ustidan go'shtni qo'yamiz. Tuz va murchni ayamay sepamiz, parrak qilib to'g'ralgan sarimsoq piyozni solamiz. O'simlik yog'idan quyib, yaxshilab ishqalaymiz. Folga qog'oz bilan go'shtni yaxshilab o'rab, yopamiz.

Qadam 2
Tugallandi

180 C darajada qizigan pechda uni 40 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Pechdan go'shtni olamiz va o'z sharbatini singdirishi uchun folga qog'ozni ochmay, bir muddatga qoldiramiz. Darrov go'shtni kesib chiqmaymiz.

Qadam 4
Tugallandi

Qaylasini tayyorlab olamiz. Buning uchun konservalangan tunets balig'ini tog'orachaga solib, ustidan mayonezni ham qo'shamiz. Blenderda yaxshilab ezib, silliq holatga keltiramiz. Qora murchdan ko'proq sepamiz. Ta'bga qarab ham tuz sepish mumkin.

Qadam 5
Tugallandi

Rukkola ko'katini yuvib, quritamiz. Ustidan limon sharbati sepamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Go'shtni yupqa parrak qilib to'g'rab, likopchalarga terib chiqamiz. Bir tomonidan rukkolani qo'yib, ustidan qaylani quyamiz.

Benihoyat mazali gazak tayyor!

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

500 gramm mol go'shti bon file qismi
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
1 banka konservalangan tunets balig'i yog'da
5 osh qoshiq mayonez
2 bog' rukkola
1 ta shoxcha rozmarin
ta'bga qarab tuz va murch
marinadlash uchun o'simlik yog'i
oldingi
Videoretsept: beze bilan pishirilgan olmali pirog
keyingi
Qulupnay-shokoladli tart

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.