Videoretsept: Go’shtli teshik kulchalar
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
300 millilitr sut
-
50 gramm margarin yoki sariyog'
-
1 choy qoshiq tuz
-
2 choy qoshiq shakar
-
500-550 gramm un
-
8 gramm quruq xamirturush
-
ustiga surtish uchun tuxum
-
ustiga sepish uchun kunjut
-
Qiymasiga:
-
500 gramm qiyma
-
100 gramm piyoz
-
100 gramm bulg'or qalampiri
-
ta'bga qarab xohlagan ko'katlar
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Yumshoqina va juda mazali, shuningdek ishtahaochar ko’rinishga ega bo’lmish teshik kulchalardan pishirdik va uni videotasvirga tushirdik. Ko’ring va bahra oling!
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 37 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
300 millilitr sut | |
50 gramm margarin yoki sariyog' | |
1 choy qoshiq tuz | |
2 choy qoshiq shakar | |
500-550 gramm un | |
8 gramm quruq xamirturush | |
ustiga surtish uchun tuxum | |
ustiga sepish uchun kunjut | |
Qiymasiga: |
|
500 gramm qiyma | |
100 gramm piyoz | |
100 gramm bulg'or qalampiri | |
ta'bga qarab xohlagan ko'katlar | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |
50 millilitr iliq sutga xamirturush va shakarni solamiz. Aralashtirib, 15 daqiqaga qoldiramiz.
Tog'orachaga unni elab solamiz. O'rtasini chuqurcha qilib, ichiga sut, opara, tuz, eritilgan sariyog'ni solamiz. Xamir qorib olamiz.
Xamir ustini yelim xalta bilan yopib, 1 soatga iliq joyga olib qo'yamiz.
Qiymasini tayyorlab olamiz:
Tovaga o'simlik yog'ini quyib, qiymani solamiz va sui bug'lanib ketguniga qadar qovurib olamiz.
So'ng mayda to'g'ralgan piyoz va bulg'or qalampirini solib, 5-7 daqiqa davomida dimlab pishiramiz. so'ng tuz va murch sepib, gazdan olamiz.
Oshgan xamirni olib, teng uchga bo'lamiz.
Xamirlarni 5 mm qalinlikda, to'rtburchak shaklda yoyib olamiz va 5-6 sm qalinlikdagi uzun lentalar kesib chiqamiz.
Ikkita uchida bo'sh joy qoldirib, so'ng qiymalarni solib chiqamiz.
Ikkita xamir tomonini yopishtirib, uzun naychalar hosil qilib chiqamiz.
Naychalarni ikkita uchini bir-birining ichiga tiqib, teshik kulchalar shaklini beramiz.
Kulchalarni patnisga terib chiqamiz.
Ustini sochiq bilan yopib, 15 daqiqaga qoldiramiz.
Tingan kulchalarni ustidan ko'pirtirilgan tuxum surtib, kunjut sepamiz.
185 C darajada qizigan pechda 25 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Kulchalarini issiqligida dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
300 millilitr sut | |
50 gramm margarin yoki sariyog' | |
1 choy qoshiq tuz | |
2 choy qoshiq shakar | |
500-550 gramm un | |
8 gramm quruq xamirturush | |
ustiga surtish uchun tuxum | |
ustiga sepish uchun kunjut | |
Qiymasiga: |
|
500 gramm qiyma | |
100 gramm piyoz | |
100 gramm bulg'or qalampiri | |
ta'bga qarab xohlagan ko'katlar | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |
2 Sharhlar Hide Comments
Salom. Videoda xamir tayyorlash uchun tuydan keyin qo’shilgan opara nima?
Assalomu aleykum! Xamirturush (drojji) suvga solib, aralashtirib qo’yasizku, o’sha xamirturushli aralashma tushunarli bo’lishi uchun «opara» deb yozilgan)