Ajabsanda
Masalliqlar:
-
800 gramm baqlajon
-
600 gramm pomidor
-
300 gramm piyoz
-
200 gramm sabzixohishga qarab
-
300 gramm bulg'or qalampiri
-
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 bog' kashnich
-
1 bog' rayhon
-
1 choy qoshiq tuyilgan kashnich
-
1 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Ajabsanda yoki ajabsandali – kavkazcha mashhur taomlardan biri bo’lib, bunda sabzavotlar dimlab pishiriladi. Bu taomning klassik retsepti baqlajon, bulg’or qalampiri, piyoz va pomidorlardan tayyolaniladi.
Kavkazcha bu taomni tayyorlash juda oson bo’lib, ko’p vaqt va mablag’ni talab etmaydi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 10 000 so’m sarf qilinadi.*
*nnarxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
800 gramm baqlajon | |
600 gramm pomidor | |
300 gramm piyoz | |
200 gramm sabzi | |
300 gramm bulg'or qalampiri | |
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 bog' kashnich | |
1 bog' rayhon | |
1 choy qoshiq tuyilgan kashnich | |
1 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |
Baqlajonlarni 1.5 sm qalinlikda yarim halqa qilib to'g'rab olamiz. Yaxshilab tuz sepib, yarim soatga qoldiramiz.
Piyozni ham yarim halqa, sabzi va bulg'or qalampirini somoncha shaklida, pomidorni po'stini archib, o'zini esa mayda qilib to'g'raymiz.
So'ng esa baqlajonlarni yaxshilab yuvib, quritamiz.
Tovani gazga qo'yib, 2 osh qoshiq o'simlik yog'i quyamiz. Baqlajonlarning avval yarmini solib, qizarguniga qadar qovuramiz. So'ng boshqa idishga olib, qolgan baqlajonlarni ham xuddi shunday usulda qovurib olamiz.
Tovani artib, yana ikki osh qoshiq yog' quyamiz va qizdiramiz. Piyoz va sabzini solib, yumshaguniga qadar qovuramiz. Bulg'or qalampirini solamiz, bir necha daqiqadan so'ng esa pomidorni ham solamiz. Ikki daqiqa dimlab pishiramiz.
Ustidan baqlajon, sarimsoq piyoz va ko'katlarni ham mayda to'g'rab solamiz, ziravorlarni sepamiz. Aralashtirib, 10 daqiqa davomida dimlab pishiramiz.
Pishgan taomni issiqligida ham, yaxna holatida ham dasturxonga tortish mumkin.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
800 gramm baqlajon | |
600 gramm pomidor | |
300 gramm piyoz | |
200 gramm sabzi | |
300 gramm bulg'or qalampiri | |
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 bog' kashnich | |
1 bog' rayhon | |
1 choy qoshiq tuyilgan kashnich | |
1 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |