Videoretsept: Cho’pchalarda pishirilgan losos balig’i
Masalliqlar:
-
800 gramm losos balig'i filesi
-
50 gramm eritilgan sariyog'
-
60 gramm suyuq asal
-
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
yarimta limon sharbati
-
yarim bog' kashnich
-
2 choy qoshiq tuz
-
ta'bga qarab qora murch
Yo’nalishlar
Losos balig’idan tayyorlaniladigan kabobchalar kutilmagan «nozik» mehmon kelib qolganida juda asqotadi.
Bu usulda tayyorlaniladigan baliq juda sersuv, mayin va xushbo’y bo’lib pishadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 120 000 so’m pul sarflanadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
800 gramm losos balig'i filesi | |
50 gramm eritilgan sariyog' | |
60 gramm suyuq asal | |
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
yarimta limon sharbati | |
yarim bog' kashnich | |
2 choy qoshiq tuz | |
ta'bga qarab qora murch |
Cho'pchalarni suvga ivitib qo'yamiz (15-20 daqiqa).
Tog'orachaga marinadni tayyorlab olamiz. Buning uchun suyuq asal, eritilgan sariyog', limon sharbati, ko'katlar, maydalangan sarimsoq piyoz solib, tuz va murchni ham sepamiz.
Baliq filesini po'stini shilib tashlab, o'zidan bir xil kattalikdagi to'rtburchaklarga kesib chiqamiz.
Baliq bo'lakchalarini marinadga solib, aralashtiramiz va 15-20 daqiqaga qoldiramiz.
Cho'pchalarga 3-4 tadan baliq bo'laklarini terib chiqamiz.
Tagi olmaydigan tova yoki qozonga yog' solmasdan, 3-4 daqiqa har bir tarafini qovurib olamiz.
Issiqligida salat yoki garnir bilan birga dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
800 gramm losos balig'i filesi | |
50 gramm eritilgan sariyog' | |
60 gramm suyuq asal | |
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
yarimta limon sharbati | |
yarim bog' kashnich | |
2 choy qoshiq tuz | |
ta'bga qarab qora murch |