Malinali «sinnabonlar»
Masalliqlar:
-
400 millilitr iliq sut
-
150 gramm shakar
-
15 gramm quruq xamirturush
-
140 gramm sariyog'
-
2 ta tuxum
-
bir chimdim tuz
-
700-800 gramm un
-
Asosiga:
-
120 gramm tvorogli pishloq
-
50 gramm sariyog'
-
50 gramm shakar
-
400-500 gramm malina
-
20 gramm makkajo'xori kraxmali
-
Glazuriga:
-
200 millilitr qaymoq
-
6-7 osh qoshiq shakar upasi
Yo’nalishlar
Malina solib pishirilgan sinnabon bulochkalari katta-yu kichikka birdek yoqishi aniq.
Bunday bulochkalarning ta’mi uning klassik variantidan deyarli farq qilmay, balki yanada mazaliroq chiqishini ta’minlaydi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
400 millilitr iliq sut | |
150 gramm shakar | |
15 gramm quruq xamirturush | |
140 gramm sariyog' | |
2 ta tuxum | |
bir chimdim tuz | |
700-800 gramm un | |
Asosiga: |
|
120 gramm tvorogli pishloq | |
50 gramm sariyog' | |
50 gramm shakar | |
400-500 gramm malina | |
20 gramm makkajo'xori kraxmali | |
Glazuriga: |
|
200 millilitr qaymoq | |
6-7 osh qoshiq shakar upasi |
Oshirma xamir tayyorlab olamiz:
Iliq sutga quruq xamirturush, shakar, yumshoq sariyog' va tuxumlarni solamiz. Silliq holatga kirgunicha ko'pirtirib olamiz.
Bir chimdim tuz va unni solib, yumshoq xamir qorib olamiz.
Eslatma: unning sifatiga qarab, u ko'proq yoki kamroq sarflanishi mumkin.
Xamirning ustini sochiq bilan yopamiz va 40-50 daqiqa iliq joyga olib qo'yamiz. Xamir ikki hissaga oshganidan so'nggina keyingi bosqichga o'tamiz.
Asosini tayyorlab olamiz:
Tvorog, yumshoq sariyog' va shakarni alohida idishga solib, ko'pirtirib olamiz.
Oshgan xamirni olib, 5-6 mm qalinlikda, to'rtburchak shaklda yoyib olamiz.
Malina va kraxmalni aralashtirib olamiz. Yoygan xamir ustidan tvorogli pishloq aralashmasini surtib, malinani sepib chiqamiz.
Xamirni ruletsimon shaklda o'raymiz.
5 sm qalinlikdagi bo'laklar kesib chiqamiz.
Bulochkalarni kattaroq qolipga terib chiqamiz. Ularning pishish jarayonida shishishi uchun orasiga oz-ozdan joy qoldirsak maqsadga muvofiq bo'ladi.
Qolipdagi bulochkalarni ustini sochiq bilan yopib, 15-20 daqiqaga qoldiramiz.
Yana ko'tarilgan bulochkalarni 190 C darajada qizdirilgan gaz pechiga qo'yib, 25 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Glazurini tayyorlab olamiz:
Shakar upasi va qaymoqni aralashtirib olamiz.
Pishgan bulochkalarni gaz pechidan olamiz va ustiga glazurdan quyamiz. Biroz sovutib, so'ng esa iste'mol qilamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
400 millilitr iliq sut | |
150 gramm shakar | |
15 gramm quruq xamirturush | |
140 gramm sariyog' | |
2 ta tuxum | |
bir chimdim tuz | |
700-800 gramm un | |
Asosiga: |
|
120 gramm tvorogli pishloq | |
50 gramm sariyog' | |
50 gramm shakar | |
400-500 gramm malina | |
20 gramm makkajo'xori kraxmali | |
Glazuriga: |
|
200 millilitr qaymoq | |
6-7 osh qoshiq shakar upasi |