Mol go’shtidan tayyorlangan chashushuli
Masalliqlar:
-
700 gramm mol go'shti
-
400 gramm piyoz
-
500 gramm pomidor
-
1 osh qoshiq pomidor pastasi
-
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 choy qoshiq adjika
-
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
yarim bog' kashnich
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Chashushuli — gruzincha milliy taomlardan biri bo’lib, mol go’shtidan tayyorlanib, pomidorli qayla bilan birga past olovda dimlab pishiriladi.
Bu taomni tayyorlash juda oson bo’lib, unga suv solimaydi, bu esa o’z navbatida barcha masalliqlarining o’z ta’mini yorqinroq ochib berishiga sabab bo’ladi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 60 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
700 gramm mol go'shti | |
400 gramm piyoz | |
500 gramm pomidor | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 choy qoshiq adjika | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
yarim bog' kashnich | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |
Qozonga yog' solib qizdiramiz va o'rtacha kattalikda to'g'ralgan go'shtni solamiz. Suvi bug'lanib ketguncha qovurib olamiz.
Ustidan parrak qilib to'g'ralgan piyozni solamiz. Yumshashi uchun ozroq tuz sepamiz. Piyoz yumshagandan so'ng olovni pasaytirib, qopqog'ini yopamiz va 15-20 daqiqa pishiramiz. Har zamon kovlab turamiz.
So'ng qirg'ichdan chiqarilgan pomidor, pomidor pastasi, mayda to'g'ralgan sarimsoq piyoz, paprika va adjikani solamiz. Qopqog'ini yopib, 40 daqiqa past olovda dimlab pishiramiz.
Pishishiga 10 daqiqa qolganda tuz va murch sepamiz, to'g'ralgan kashnichni ham solamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
700 gramm mol go'shti | |
400 gramm piyoz | |
500 gramm pomidor | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 choy qoshiq adjika | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
yarim bog' kashnich | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |