Marinadlangan rediska
Masalliqlar:
-
3 bog' rediska
-
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 bog' shivit
-
1 bog' petrushka
-
Marinadiga
-
3-4 ta qora murch donachalari
-
2 ta lavr yaprog'i
-
300-350 millilitr toza ichimlik suvi
-
1.5 choy qoshiq shakar
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 osh qoshiq 9% li sirka
Yo’nalishlar
Bozor rastalarida g’arq pishgan, hozir ayni mavsumi hisoblanadigan foydali sabzavotlardan biri rediskadir.
Rediskadan bir xil salatlar ba’zan me’daga tegib qolsa, unda ularni marinadlash ham mumkin. Bunday usulda marinadlangan rediskalar har qanday taomga mazali qo’shimcha bo’lishi shubhasizdir.
Quyidagi retseptda masalliqlar ikkita 0,5 litrli bankalarga mo’ljallangan.
Tayyorlaniladigan salatga taxminan 7 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
3 bog' rediska | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 bog' shivit | |
1 bog' petrushka | |
Marinadiga |
|
3-4 ta qora murch donachalari | |
2 ta lavr yaprog'i | |
300-350 millilitr toza ichimlik suvi | |
1.5 choy qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 osh qoshiq 9% li sirka |
Sterillangan bankaga barcha masalliqlarni solamiz, sarimsoq piyoz tishchasini to'rtga bo'lib, solamiz.
Qozonga suvni quyamiz. Murch, tuz, shakar va lavr yaprog'ini solamiz. Gazga qo'yib, qaynash darajasiga keltiramiz.
1-2 daqiqa qaynatamiz, so'ng sirkani quyib, qaynatmani bankadagi rediskalar ustidan quyamiz.
Bankalarni qopqog'ini yopib, ag'darib qo'yamiz. So'ng sovutamiz.
Rediskalarni ikki kundan so'ng iste'mol qilish mumkin.
Tortishdan oldin zaytun yog'i sepib dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
3 bog' rediska | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 bog' shivit | |
1 bog' petrushka | |
Marinadiga |
|
3-4 ta qora murch donachalari | |
2 ta lavr yaprog'i | |
300-350 millilitr toza ichimlik suvi | |
1.5 choy qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 osh qoshiq 9% li sirka |