Videoretsept: Uyda tayyorlangan qatlama xamirdan pishirilgan ko’k somsa
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
800 gramm un
-
250-300 millilitr iliq suv
-
2 choy qoshiq tuz
-
20 millilitr o'simlik yog'i
-
400 gramm qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin
-
Asosiga:
-
200 gramm dumba yog'i
-
2-3 bog' ismaloq
-
2 bog' jag'-jag'
-
2 bog' mator ko'kati
-
3-4 ta piyoz
-
1-2 choy qoshiq zira
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
ustiga surtish uchun sut+tuxum sarig'i
-
ustiga sepish uchun kunjut
Yo’nalishlar
Ko’klam kelishi bilan hamma ko’k somsa-yu ko’k chuchvaralardan pishirishga bel bog’lashadi. Bu safar esa sizlarga antiqa usulda yoyiladigan somsa xamiri retseptini taqdim etamiz.
Bunday somsaning asosi mayin, xuddi og’izda eriydigandek chiqsa, xamiri qarsildoq bo’lib pishadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 24 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
800 gramm un | |
250-300 millilitr iliq suv | |
2 choy qoshiq tuz | |
20 millilitr o'simlik yog'i | |
400 gramm qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin | |
Asosiga: |
|
200 gramm dumba yog'i | |
2-3 bog' ismaloq | |
2 bog' jag'-jag' | |
2 bog' mator ko'kati | |
3-4 ta piyoz | |
1-2 choy qoshiq zira | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ustiga surtish uchun sut+tuxum sarig'i | |
ustiga sepish uchun kunjut |
Iliq suvga tuzni solib, aralashtirib olamiz.
Idishga un, tuzli suv solamiz va xamir qoramiz.
Xamirni yaxshilab mushtlaymiz va ustini yopib 30 daqiqaga tindirib qo'yamiz.
Xamirni yoyish qulay kechishi uchun uchta teng bo'lakka bo'lamiz.
Ustidan ozroq o'simlik yog'i surtib, ustini yelim xalta bilan yopamiz va 30 daqiqaga xona haroratida tindirib qo'yamiz.
Uzun o'qlov yordamida xamirlarning birini yupqa, taxminan 1-2 mm qalinlikda yoyib olamiz.
Yopishib qolmasligi uchun har zamon oz-ozdan un sepamiz.
Margarinni mikroto'lqinli pechda yoki suv bug'ida eritib olamiz.
Yoyilgan xamirga margarindan surtib, xamirni o'qlovning o'ziga o'rab chiqamiz. Qolgan xamirlarni ham xuddi shunday holatda, ustma-ust o'rab chiqamiz.
O'qlovga o'ralgan xamirni 15-20 daqiqaga tindirib qo'yamiz.
O'tkir pichoq yordamida xamirni uzunasiga kesib olamiz va o'qlovdan ajratamiz.
Ksilgan uzun xamirni teng buklab olamiz.
Xamirdan bir xil kattalikdagi zuvalachalar kesib chiqamiz va ularni 3-4 mm qalinlikda yoyib chiqamiz.
Har bir xamir bo'lagiga 1-2 osh qoshiqdan asosdan solib chiqamiz. Qarama-qarshi tomonlarini bir-biriga yopishtirib, to'rtburchak shaklda tugamiz.
Pergament qog'oz to'shalgan patnisga teramib chiqamiz.
Somsalarning ustidan tuxum sarig'i surtib, sedana sepib bezatamiz.
200 C darajada qizdirilgan gaz pechining konveksiya rejimida 35-40 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Instagramdagi rasmiy sahifasi: @artel_official
Artel kompaniyasining rasmiy sahifasi
Reklama huquqi asosida
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
800 gramm un | |
250-300 millilitr iliq suv | |
2 choy qoshiq tuz | |
20 millilitr o'simlik yog'i | |
400 gramm qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin | |
Asosiga: |
|
200 gramm dumba yog'i | |
2-3 bog' ismaloq | |
2 bog' jag'-jag' | |
2 bog' mator ko'kati | |
3-4 ta piyoz | |
1-2 choy qoshiq zira | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
ustiga surtish uchun sut+tuxum sarig'i | |
ustiga sepish uchun kunjut |