Ispancha «Crema Catalana» suflesi
Masalliqlar:
-
500 millilitr sut
-
15 gramm makkajo'xori kraxmali
-
5 ta tuxum sarig'i
-
100 gramm shakar
-
1 dona dolchin tayoqchasi
-
yarimta limonning oq rangli qavatiustidagi sariq po'sti emad, uning ostidagi oq rangi
Yo’nalishlar
Balki siz bunday shirinlikni tayyorlash mushkul ish deb o’ylarsiz. Ammo unday emas, bu mashg’ulotda eng qiyini uning sovishini kutish hisoblanadi.
Crema catalana — bu krem-bryulening ispancha ko’rinishidir.
Tayyorlaniladigan shirinlikka taxminan 5 000 so’m sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
500 millilitr sut | |
15 gramm makkajo'xori kraxmali | |
5 ta tuxum sarig'i | |
100 gramm shakar | |
1 dona dolchin tayoqchasi | |
yarimta limonning oq rangli qavati |
Qozonchaga sut, limonning oq rangli qatlami vavdolchin tayoqchasini solamiz, olovga qo'yib, past olovda qaynash darajasiga keltiramiz.
Kraxmal ustidan 2 osh qoshiq suv solamiz, araladhtirib, chetga olib qo'yamiz.
Sut qaynagunga qadar, tuxum sarig'i va shakarni oq-sariq rangga kirgunicha yaxshilab ko'pirtiramiz.
Ustidan kraxmal va 2 osh qoshiq sutdan solib aralashtirib olamiz.
Sutdan limon po'sti va dolchinni olib tashlaymiz, ustidan tuxumli aralashmani solib, quyulguniga qadar tinmasdan aralashtirib turamiz.
Kremni mayda idishchalarga solamiz, sovugandan so'ng ustini oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopib, sovutgichga bir kechaga olib qo'yamiz.
Bu desertni odatda usti kuygan shakar bilan tortishadi. Buning uchun ustidan shakarni bir qavat sepib, maxsus moslama bilan uni yondirishadi. Shunda usti tillarangga kiradi. Agarda sizda bunday imkoniyat bo'lmasa, unda uni boricha dasturxonga torting. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500 millilitr sut | |
15 gramm makkajo'xori kraxmali | |
5 ta tuxum sarig'i | |
100 gramm shakar | |
1 dona dolchin tayoqchasi | |
yarimta limonning oq rangli qavati |