fbpx
Qush tili

Qush tili

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Hech bir Hayit bayramini xamirli pishiriqlarsiz tasavvur etib bo’lmaydi. Ana shulardan biri «qush tili» pishirig’idir.

Qush tili qarsildoq chiqishi uchun esa unga ozgina arog’ qo’shish kerak. Ammo tashvishlanmang, pishirish jarayonida arog’ bug’lanib ketib, undan asar ham qolmaydi.

Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 5 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

200 gramm un
2 ta tuxum sarig'i
2 osh qoshiq smetana
2 osh qoshiq arog'
1 osh qoshiq shakar
bir chimdin tuz
qovurish uchun o'simlik yog'i
Qadam 1
Tugallandi

Tog'orachaga unni elab solamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Ortidan tuz, shakar, tuxum sarig'i va arog'ni solamiz

Qadam 3
Tugallandi

Qattiqroq xamir qoramiz, agar yumshoq chiqsa, demak yana ozroq undan solamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni ustini yopib, 20 daqiqa tindirib qo'yamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Xamirni 2-3 bo'lakka bo'lib, birma-bir yupqa qilib yoyamiz. Qalinligi 3 mm dan oshmasin.

Qadam 6
Tugallandi

So'ng o'zingiz xohlagan shakl va kattalikda kesib chiqasiz.

Qadam 7
Tugallandi

Qizigan yog'da ularni qovurib olamiz, sal soviganidan so'ng esa ustidan shakar upasi sepamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

200 gramm un
2 ta tuxum sarig'i
2 osh qoshiq smetana
2 osh qoshiq arog'
1 osh qoshiq shakar
bir chimdin tuz
qovurish uchun o'simlik yog'i
oldingi
Videoretsept: «Malakning ko’z yoshlari» pirogi
keyingi
Chalpak

Fikringiz