Olxo’ri solingan tvorogli galeta
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
200 gramm tvorog
-
200 gramm margarin yoki sariyog'
-
200 gramm un
-
2 ta tuxum
-
yarim choy qoshiq tuz
-
Asosiga:
-
500 gramm olxo'ri
-
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
-
30 gramm shakar
Yo’nalishlar
Olxo’ri solib pishirilgan galetalar xamiri tvorogdan qorilishi sabab ham juda mayin ta’mda chiqadi. Bunday pishiriqlar dasturxonga ham o’zgacha ko’rk beradi.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 16 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
200 gramm tvorog | |
200 gramm margarin yoki sariyog' | |
200 gramm un | |
2 ta tuxum | |
yarim choy qoshiq tuz | |
Asosiga: |
|
500 gramm olxo'ri | |
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
30 gramm shakar |
Tog'oraga tvorog, yumshagan sariyog', tuxum, tuz va unni solamuz.
Qo'lga yopishagan yumshoq xamir qoramiz.
Xamirni aylana shaklga keltirib, oziq-ovqat pelyonkasiga o'raymiz va 30-40 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.
Xamir tinguniga qadar olxo'rilarni danagidan tozalab, to'rtga bo'lib olamiz.
Xamirni sovutgichdan olib, teng 6 ta bo'lakka bo'lamiz.
Stolga un sepib, xamirlarni 3 mm yupqalikda yoyib olamiz.
Ustidan kraxmal sepamiz.
Olxo'rilarni terib, ustidan 1 choy qoshiqdan shakar sepamiz.
Xamirni chetlarini o'rtaga qilib, buklab chiqamiz.
Pergament qog'oz to'shalgan gaz patnisiga terib, 200 C darajada qizdirilgan gaz pechida 15-20 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
200 gramm tvorog | |
200 gramm margarin yoki sariyog' | |
200 gramm un | |
2 ta tuxum | |
yarim choy qoshiq tuz | |
Asosiga: |
|
500 gramm olxo'ri | |
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
30 gramm shakar |