Videoretsept: Shokoladli beze
Masalliqlar:
-
3 ta tuxum oqi
-
bir chimdim tuz
-
150 gramm shakar upasi
-
1 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali
-
30-50 gramm qora shokolad
-
1 o'ramcha vanilin
Yo’nalishlar
Beze bu havodek yengil, juda mazali shirinlik bo’lib, bugungi shokolad solib tayyorlanilganlari sizlarga ham juda yoqsa kerak.
Bunday bezelar bilan tortlarni bezash, yoki o’zini qahva va choy bilan iste’mol qilish mumkin.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 8 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
3 ta tuxum oqi | |
bir chimdim tuz | |
150 gramm shakar upasi | |
1 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
30-50 gramm qora shokolad | |
1 o'ramcha vanilin |
Tuxum oqlarini toza tog'orachaga solamiz, ozroq tuz sepib, mikserda yaxshilab ko'pirtirib olamiz.
Oz-ozdan shakar upasini solib, mikserning yuqori quvvatida ko'pirtirishda davom etamiz. Taxminan 4-5 daqiqa ko'pirtiramiz.
Ustidan kraxmal va vanilinni solib ko'pirtiramiz. Yana 3-4 daqiqa mikserning yuqori bosimida ko'pirtirib olamiz. Yaltiroq va oqib ketmaydigan mustahkam ko'pik hosil bo'ladi.
Shokoladni suv bug'ida eritib, ozroq sovutib olamiz.
Shokoladni bezega solib, qoshiqda sal-sal aralashtirib olamiz. So'ng pergament qog'oz to'shalgan gaz pechi patnisiga qoshiqda solib chiqamiz.
100 C haroratda qizdirilgan gaz pechida bezelarni 2 soat davomida quritib pishiramiz.
Pishgan bezelar yengil va quruq bo'lishi kerak.
Ikki soatdan so'ng gaz pechini o'chirib, 1 soatdan so'ng bezelarni gazdan olamiz. Yopiq konteynerlarda ularni 2-3 haftagacha saqlasak bo'ladi. Yoqimli ishtaha!
Azizlar, barcha yangiliklardan birinchi xabardor bo'lishni istasangiz, unda hoziroq sahifamizning o'zbek tilidagi telegram kanaliga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
3 ta tuxum oqi | |
bir chimdim tuz | |
150 gramm shakar upasi | |
1 choy qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
30-50 gramm qora shokolad | |
1 o'ramcha vanilin |