Videoretsept: Banan va asalli keks
Masalliqlar:
-
225 gramm un
-
1,5 choy qoshiq qabartma
-
0,5 choy qoshiq dolchin
-
175 gramm yumshatilgan sariyog'
-
100 gramm shakaryoki jigarrang shakar
-
3 osh qoshiq asal
-
2 ta tuxum
-
2 dona yaxshi pishgan banan
-
100 gramm danagidan ajratilgan eron xurmosi
-
50 gramm yong'oq
Yo’nalishlar
Bugun sizlarga banan va asal solib pishirilgan, yong’oq va xurmlar bilan to’yintirilgan juda mazali keks pishirishni ko’rsatib beramiz.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 27 000 so’m sarflaniladi.*
*mahsulot narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
225 gramm un | |
1,5 choy qoshiq qabartma | |
0,5 choy qoshiq dolchin | |
175 gramm yumshatilgan sariyog' | |
100 gramm shakar | |
3 osh qoshiq asal | |
2 ta tuxum | |
2 dona yaxshi pishgan banan | |
100 gramm danagidan ajratilgan eron xurmosi | |
50 gramm yong'oq |
Un bilan dolchinni tog'orachaga solamiz, ustidan shakar, tuxum va 2 osh qoshiq asal solamiz.
Bananni sanchiqda ezamiz, xurmolarni to'g'rab olamiz va qolgan masalliqlarga solamiz.
Aralashmani 2-3 daqiqa ko'pirtiramiz.
Xamirni yog'lanib, un sepilgan qolipimizga quyamiz va ustini tekislaymiz.
Ustiga yong'oqdan sepib, 160 C qizdirilgan gaz pechida 60 daqiqa davomida pishiramiz. Gugurtcho'p yordamida pishganligini tekshiramiz.
Masalliqlar:
225 gramm un | |
1,5 choy qoshiq qabartma | |
0,5 choy qoshiq dolchin | |
175 gramm yumshatilgan sariyog' | |
100 gramm shakar | |
3 osh qoshiq asal | |
2 ta tuxum | |
2 dona yaxshi pishgan banan | |
100 gramm danagidan ajratilgan eron xurmosi | |
50 gramm yong'oq |